Komentari (137)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa nisu budale da se vrate ovdje i pravac BIRO
@neko, a sta ti to radis pa da se i drugi odluce. Ja poznajem mnoge koji su se vratili a jos brze pobjegli nazad iz BiH. Velika birokratija, podmicivane i slaba zarada su najveci razlog sto malo ko hoce nesto da otvori u BiH.
DE VI ZAUSTAVITE DA MLADEZ VISE NE IDE IZ BIH A ZA OVE DA SE VRATE HAHAHA BAS ME NASMIJASTE....
Samo neka mladi i dalje glasaju za Zlaju, Žutog, Dragana Sokola, Mileta lopova i ostale im ahbabe, pa će se vratiti u BiH- neće! Neće sve dok se ta bagra ne skine sa grbače ovog naroda, a neše se skinuti dok i mladi ne upru masovno izađu na birališta 12.10 ove godine! Sada i ili nikada!
Citajuci komentare jos uvjek je u glavama dijaspora=dezerteri, ljudi u BiH=patriote. Ispade da niko posle rata nije otisao iz BiH jer nije mogao gledati kako je glavna preporuka svugdje stranacka pripadnost...
Ne nagovaraj ih, Hilmija, sviju ti. Sita sam više gdje god se okrenem, čujem pola naš, pola njemački/francuski/engleski. Baš prije neki dan, stojim iza "gospođe" u marketu, i radnica joj objašnjava kako nema to nešto što ona traži, a ona će ti na to: " Bože sačuvaj! Kod nas u Evropi se ovo nikad ne bi desilo. Znate li odakle ja dolazim? Meine Gott!" Frapirala sam se. Fuj. Mislim, šta koji klinac glumataš? Da ne bi rata, vidjela bi ti Evropu iz koje "dolaziš" vidjela. Alergična sam na njihovo bahato ponašanje. Tako da, ne vraćajte se, tako vam svega.
*ne bi ti Evropu iz koje "dolaziš@ vidjela.
Treba prvo ove stare posutati u penziju pa onda mlade dovesti. Jedan starkelja gore sto naplacuje clanarinu IZ davno sazrio za penzije a ne da stolice.. nosi ti stolicu sebi kuci jaro daj mladima da rade...
Nemam nista protiv dijaspore,naprotiv,ali neke stvari ne mogu presutiti.Neko ovdje rece da daju vise para ovdje nego mi,a kako molim te.Ja svojih 12 plata ostavim u Bosni,koliko dijaspora? pa kako vise dajete nego mi? Mozda imate u skolama neku drugu matematiku gdje je 1 plata vise od 12. Sve mogu podnijeti ali nemojte nam srati kako smo mi ovdje zatucani i igramo kladionicu ,a vi ste pokupili svu pamet. Nije posteno prema ljudima koji se ovdje bore svaki dan za ono sto je za vas NOSTALGIJA...
Pa racunica jasna potrosi za mjesec koliko ti za godinu osim ako ti radis u telekomu ili elektrodidtribuciji ( ili si na drzavnim jaslama )
To "pametovanje" je vjerovatno upuceno ljudima koji kukaju da nemaju, a pare ostavljaju u kladionici...tja ne moras biti nobelovac da bi to gluposcu smatrao.
BOSNO JEHBEM TE USTA
Ne mogu da vjerujem ... pa zar i njih da uništavaju .... ccccc
Neka se ne vraćaju, neka ostanu gdje jesu.
Tesko da cemo se vratiti i zivjeti u Bosni i Hercegovini, jer svo obrazovanje, karijeru, drustvo, network (znaci mnoge od onih stvari koje zivotu daju smisao) stekli smo ovdje na zapadu. Al' jeste Bosna i Hercegovina u srcu i za mnoge vrijedi ona Kennedy-jeva "Ask not, what your country can do for you. Ask what, you can do for your country." Promovisat cemo BiH, borit se za interese Bosne i Hercegovine, praviti buku po svjetskim metropolama kada god se donese bilo kakva odluka na stetu Bosne i Hercegovine i neumorno ponavljati istinu o Srebrenici o agresiji i genocidu pocinjenu nad Bosnjackim narodom.
Evo i ovdje na Klix-u, pogrijesis slovo ili neku rijec, jer nisi rijeci bosanskog napis'o godinama, odmah ti dodje neki paksu da ti kritikuje sto si napiso "jebilo" a ne "je bilo". E na to sam alergican ko Spahic na Nigeriju.
Ha ha dobro si rekao to zadnje. Meni je Crni vitez rekao da sam nepismena i da ne znam gramatiku nasu jer sam napisala "sa vremena na vrijeme" a ne "s vremena na vrijeme". I tako jos njih zbpg nekih glupih gresaka koji i oni sami prave ;)
Otmice nisu legalne, a drugog nacina nema.
Vratiti ih je lahko. Al u qurcu.
Zašto se ne bi vratili kad imaju pare. Sin moje tetke je u Belgiji imao softvesku firmu, našao ženu ovdje, prodao tamo firmu, došao ovdje sa kapitalom, otvorio također firmu istu kao i vani, posla ima i živi odlično. Ko ima para život u Bosni je prelijep.
Jest, i gledaš sirotinju oko sebe.
Kajaće se, ima vremena, sigurno.
Zašto se ne bi vratili kad imaju pare. Sin moje tetke je u Belgiji imao softvesku firmu, našao ženu, prodao tamo firmu, došao ovdje sa kapitalom, otvorio također firmu istu kao i vani, posla ima i živi odlično. Ko ima para život u Bosni je prelijep.
Pa jedino to moze ko ima firme ili plan da otvori firmu.
kome vi slite pamet?.......pa nisu glupi kao vi........cuj da se vrate ha ha ha
peru pare organizovanjem seminara I ostalo da ti se zivot smuci od lopovluka Nek mi taj nadje posao odmah se vracam