Komentari (137)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@bosanac matori jel vam poginulo ishta vojske?
zavrnuse stranci slavinu tokaci kapa dolje
odraz civilizacijskih normi je pokazan u ratu... rusenje džamija po okupiranim teritorijama, dok su crkve sa druge strane ostajale čitave, granatiranje i spaljivanje najvece biblioteke na balkanu, granatiranje porodilista, ubijanje oko 1000 djece u sarajevu, zatim genocid i teski zločini protiv čovječnosti... kakva civiliziranost... zločin u dobrovoljačkoj se desio, trebali su svi bit zarobljeni i trebalo im je bit sudeno kao agresorskoj vojsci, a nisu trebali bit ubijeni... greska za koju neko treba odgovarati... zvanicni podaci ICTY-a su: 60.000 civila, Bošnjaka poginulo u ratu 7.000 civila, Srba poginulo u ratu 2.500 civila, Hrvata poginulo u ratu
ja sam i likovni kriticar
Ponekad navratim na sarajevo-x, ali nikad ne pročitah bolji txt.
Ispali smo i pokvareni. Blagodarim!
@xxx yeebo ti sebi djete ono malo baaliysko lazljivo. majku vam pas prchio izaci ce sve na vidjelo kuurvvini sinovi pokvareni.
Suludo je da se tereti neko ko se napadnut branio. Apsurdno je da se tereti čovjek koji je zahvaljujući pokušaju državnog udara, hapšenjem legalnog šefa države, dospio u poziciju da spašava državu. Ovo je pranje neuspjeha i pravdanje žrtava. Izgubljena bitka, neuspjeh u pokušaju osvajanja Predsjedništva BiH, želi se prikazati kao navodni ratni zločin. Ali gubitnicima drugo ništa nije ni preostalo. U Dobrovoljačkoj je svega 6 poginulih (intervju Kukanjac). Svi ostali su poginuli u napadu na Predsjedništvo iz pravca Vrbanje i Marijin dvora, a platou Skenderije, koritu Miljacke i Koševskom potoku. Niški specijalci u h.Beograd i Domu JNA su na vrijeme otkriveni i blokirani tako da njihov plan nije uspio. Agresor je ovjdje doživio prvi pravi poraz i to boli. BOSNA ZAUVJEK!.
necete vjerovati al ja ko hrvat zalutah sa boljom polovinom na zadnji sda skup, jer me zvao dobar prijatelj musliman. i tihic rece na kraju da oni imaju teznju da ovim izborima postanu vladajuci faktor u federaciji i mislim da imaju sanse jer je narod uz njih. a evo kako je sve pocelo himnom sda sandzaka koja kasnije posta himna sda http://www.youtube.com/watch?v=rYTFjR4HTWA
Gospodin Buric je sigurno bio na tretmanu: OPTIKA ĆOSIĆ-agresija na Bosnu i Hercegovinu drugim očima. Skidamo mrene Srebrenice vrlo uspešno. Menjamo dioptriju agresije na Bosni i Hercegovini naročito na Sarajevo, partikularno se bavimo Dobrovoljačkom ulicom. Usađujemo savremene fašočipove marke \"Adolf 88\" koji će vam pomoći da na prvi pogled prepoznate vekovne neprijatelje. Imamo veliki izbor krvoločnih sočiva u raznim bojama. Radno vreme 00-24 OPTIKA ĆOSIĆ Francuska 7
Suštinski, Srbija, odnosno njen najveći dio, Bosni i Hercegovini, odnosno Bošnjacima i Hrvatima nije oprostila vlastitu volju, -------- Šta sereš idiote !? A šta je sa voljom Srba !?
@ckkpj jedi goovna budalo.
Od kada je sukob dvije oruzane formacije ratni zlocin? Postoji samo nepravda koja se ocitava da su u tom sukobu poginuli mladi vojnici JNA koji tu nisu bili svojom voljom. Za to treba da odgovara JNA sama i niko drugi. Trebala je ljude pustiti da idu kucama onog momenta kada se pretvorila u cetnicku armiju. Nije to ucinila i izlozila je neduznu mladost nepotrebnom riziku. NIsta se tu komplikovano nije desilo. Vladao je haos i sada treba suditi nekome ko se isto tako nasao u haoticnoj situaciji i nije znao sta treba da radi. Svi su sad krivi sem onih koji su situaciju kreirali
Kako ce neko ko se \"branio\" da objasni meni, zasto mi je spalio kucu??? U kojoj, uzgred, nije nikog bilo!!! Kakva je to \"odbrana\" i cime to moze da se opravda? Ili kad se pobiju civili, ili kad se osnivaju logori, itd...ma, hajde molim te...koja je to prica, sta je to? Jel vi mislite da je neko travu paso i da takve nebuloze mogu proci kod nekog? Predugo su prolazile, cini se. Politika. Pa neki misle da ce vjecno. Tihic se sad sjetio rada pravosudja BiH, a kad su se neki bunili decenijama, nazivali ih pogrdnim imenima i rugali se.
Znamo svi da je bilo ratnih zlocina na svim stranama, i nema tu paralelizma i neparalelizma, napadao ili se branio, postoje stvari koje su zabranjene konvencijama!!! Sta to tu nije jasno? I u tom slucaju, gdje se ucine stvari protivne konvencijama, sasvim je nebitno i ko je napadao, i ko se branio, i kakvo ko odijelo nosi, i kakvu titulu ima, to ne znaci apsolutno nista, moze samo znaciti da je samo opasniji.