BiH
0

Sto hiljada razglednica za posjetitelje Sajma šljive u Gradačcu

FENA
Turistička zajednica Tuzlanskoga kantona na Sajmu šljive u Gradačcu nastupa s posebnim programom prezentacije turističke ponude regije Tuzla.

Ove će godine na posebnom štandu u sklopu Sajma šljive u Gradačcu, koji će se održati od 29. augusta do 2. septembra, biti ponuđene svim posjetiteljima na besplatnim propagandnim materijalima sve atraktivne turističke destinacije na području Tuzlanskoga kantona.

Za ovogodišnji Sajam šljive pripremljeno je oko 100 000 besplatnih razglednica sa motivima najatraktivnijih turističkih destinacija i propagandni materijal koji se tradicionalno daruje posjetiteljima Sajma.

Uz podjelu besplatnog propagandnog materijala Turistička zajednica upriličit će multimedijlanu prezentaciju najatraktivnijeg turističkog odredišta posljednjih godina - Panonskog jezera u Tuzli te promociju turističkih kapaciteta i ponude Banje Ilidže u Gradačcu, za koju je štampan poseban propagandni materijal u povodu.

"Bogatu turističku ponudu na ovogodišnjem gradačačkome sajmu učinit ćemo dostupnom svakom posjetitelju i pozivamo ih da obavezno dođu na naš štand i nađu nešto zanimljivo za sebe", kazao je Almazaga Ćatović, direktor tuzlanske Turističke zajednice.

U danima trajanja Sajma gostima i izlagačima iz nekoliko susjednih zemalja bit će prezentirana bogata turistička ponuda putem reklamnih materijala štampanih na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, a i ovoga puta u centru pažnje bit će turistički potencijali Tuzlanskoga kantona, s posebnim naglaskom na Tuzlu, kao centar Regije.

Turistička zajednica, po riječima njezina direktora Ćatovića, za posebne goste osigurala je značajan broj suvenira koji će biti uručeni kao darovi radi promoviranja turističkih destinacija u regiji.