Unutarstranački odnosi
48

Šteta o stanju u SDP-u: Nećemo se valjati u političkom blatu niti ćemo ikoga izvlačiti iz njega

B. R.
Adnan Šteta, predsjednik sarajevskog SDP-a (Foto: I. L./Klix.ba)
Adnan Šteta, predsjednik sarajevskog SDP-a (Foto: I. L./Klix.ba)
Predsjednik sarajevskog SDP-a Adnan Šteta je govorio o stanju u SDP-u, a nakon što je to ranije učinio njegov stranački kolega Vojin Mijatović.
Smatra da je riječ o političkoj stranci koja prevazilazi svakog pojedinca, a posebno one koji su loše kadrovsko rješenje.

"Nećemo se valjati u političkom blatu niti ćemo ikoga izvlačiti iz njega. SDP je partija koja ima više od 120 godina tradicije i jača je od bilo kojeg pojedinca. Posebno je jača od pojedinaca koji svoj nerad prikrivaju ispraznim pričama o drugim i mahalskim pristupom vođenja politikom, a koji su nažalost u nekom periodu dobili priliku i postali primjer loših kadrovskih rješenja", konstatovao je Šteta.

Tvrdi da su mnogi zaboravili na prilike koje im je pružila ova politička partija.

"Svako neka se pronađe jer dok ste udarali SDP, gubili ste konce i na kraju izgubili sebe. SDP nije izgubio ništa, niti gubi", dodaje.

Ukazao je da je svjestan onoga što se govori o njemu kao predsjedniku sarajevskog SDP-a, kao i o samom sarajevskom SDP u te da nema vremena da odgovara na takve stvari.

"Za razliku od mnogih i u SDP-u, ali u drugim strankama, nisam se nikada bavio pričama, nego sam radio. Međutim, budite sigurni da nećete uspjeti u namjerama koje ste u svojim malim krugovima istomišljenika smislili, nećete uspjeti urušiti tradiciju koja je iznad svih pojedinaca i interesnih grupa. Nisu ni mnogi prije, neće ni mnogi poslije vas. Nema vas puno, samo pokušavate da budete glasni", poručio je Šteta.

Naglasio je i to da je svjestan da sarajevski SDP mnogima smeta, a tvrdi da smeta zbog svojih rezultata.

"Svjesni smo da smo mnogo postigli isključivo svojim radom, a svi trebaju biti svjesni da ćemo čuvati sve vrijednosti socijaldemokratije, raditi u interesu građana i možda nećemo biti glasniji od neradnika, ali ćemo glasno odgovoriti na sve lažne optužbe na račun vrijednih ljudi koji štite ugled našeg SDP-a i nastavit ćemo biti glasni u donošenju pozitivnih promjena", naveo je.

Napomenuo je da je sarajevski SDP na posljednjim Općim izborima imao najveći rast u odnosu na sve ostale SDP-ove organizacije. Šteta je iskazao i podršku predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću te očekuje da će sarajevski SDP nastaviti rasti i na sljedećim izborima.