BiH
32

Šteta na zgradi Općine Tuzla procijenjena na milion maraka

Piše: D. Brkić
Šteta na zgradi Općine Tuzla prouzrokovana paljevinom i demoliranjem u petak 7. februara procijenjena je na milion maraka. Procjenu štete obavila je općinska Komisija za procjenu štete, a nije isključeno da se u narednom periodu iznos poveća.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

"Građevinska šteta je 254.428 KM, šteta na elektro instalacijama je 187.709 KM, na mašinskim instalacijama 111.603, dok je šteta na kancelarijskoj i informatičkoj opremi procijenjena na 403.000 KM", naveo je Sed Smajlović, predsjednik Komisije za procjenu šteta Općine Tuzla.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Općina Tuzla aplicirat će za sredstva od Kantonalne i Federalne civilne zaštite, a već se počelo u sanaciju zgrade i prikupljanja ponuda izvođača radova.

Od danas sve općinske službe su počele sa radom, a šalter sala je izmještena u zgradu Centra za socijalni rad koja se nalazi u blizini Doma za djecu bez roditeljskog staranja.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Rečeno je kako ta služba ima prispjelih 4.500 zahtjeva građana koji se tiču izdavanja ličnih dokumenata. Zbog toga je odlučeno da služba radi i u dane vikenda.

Potvrđeno je kako je zgrada Općine Tuzla osigurana, ali savjetnik načelnika Bahto Mekić nije mogao precizirati detalje ugovora o osiguranju.