Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovi neradnici sa spusa nisu ništa uradili,a sad lafo kupe kajmak. ovo je sve pokrenuto od studenata medicinkog fakulteta i to još 2012,pa su 2013 i 2014 pisali dopise dobivali odbijenice,i onda su dobili novu dekanesu(onu žutu asistenticu sa fiziologije9KOJE JE LOŠE NASTROJENA prema studentima...i onda su krenuli direktno na ministarstvo i političke partije da ih upoznaju s problemima..
i bilo je još tu nekih stvari i medicina traje 6 godina :)
Nenu im poselamim a nas trzali 2006-07 u vezi ovog, da su nam dali roka do 2 tisuc i 18e moglo se jos oturisati, manje bih staza ako nista na birou imao :)
Od Bolonja studiranja treba odustati dok nam još nije kasno, a diplome sa privatnih fakulteta treba hitno staviti pod, ne lupu, pod mikroskop. Znam puno ljudi koji su na tim fakultetima diplomirali, onako, uz put! Sada te face obnašaju veoma visoke fukcije u državnim aparatima i firmama, pa i bankama.
Ne sporim da nisu pojedini studenti zasluzili diplome i na privatnim, nema se novaca za odvojen zivot od kuce i studiranje na drzavnim, al kad vidim sada magistre koji su do 27 obisli sve drzavne fakultete bez 2 ispita u indexu, a sad na travnickom hem takvi kadrovi, to se magistrira i na sav glas najavljiva i doktoriranje nemam rijeci , prekucali su i dzulsinu skolu.
Šta god značio novi sistem studiranja, izgleda da školuje veoma mnogo kadrova koji su izuzetno nesnalažljivi u materiji koju su studirali. Kada počnu da rade nije njima prvo da se usavršavaju u struci - usavršavaju se u laktašenju i hvatanja pozicija, a da su prehodna znanja i vještine u poslu veoma isčašene, blago rečeno! Stari istem je rigorozniji - ali edukativniji u smislu struke.
Upisite se na travnicke, viteske, kiseljacke, sirocke, brcanske...privatne Kafultete i do 2018 god mozete postati doktori nauka iz cega pozelite uz povoljne kamatne stope
haha, znaci 10 godina za zavrsiti fakultet, premalo, jos ako brojimo one koji su i prije poceli studirati dok je stari sistem naveliko trajao... dajte im bar do 2028 nema smisla
А шта би ти урадила са овима са Педагошког? Они су тек прије 3 године уписали задњу генерацију ових студената. Гдје ти је студентска солидарност?
Jest kad studirate zurnalistiku i politicke nauke i te fakultete na skriptama sto ucite. Medicina je prica za sebe prosjek studiranja je od 8-10godina
pustite ih do 2037 da studiraju i kafe da ispijaju
pa i to je za ljude...eto bolje je po bolonji studirati...nikada nemati usmenog ispita...,ne znati razgovarati sa profesorom....i na kraju dobijes neko zvanje koje ne znam ni napisati ni izgovoriti
Ne znam odakle ti to da po bolonji nema usmenog? Ja sam 70% ispita polagao i pismeno i usmeno.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Pa iz SDA se nebi sjetili neki zakon donijeti, ne brinite se......