BiH
0

Starac na optuženičkoj klupi zbog prijetnje ubistvom sudiji

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Pred Opštinskim sudom u Širokom Brijegu počelo je suđenje osamdesetogodišnjem Karlu Mariću iz livanjskog sela Strpnić koji je optužen zbog prijetnje ubistvom sudiji Opštinskog suda u Livnu Sofiji Vrdoljak u septembru prošle godine, potvrđeno je iz suda.

Prema optužnici, Mariću je Opštinski sud u Livnu 11. septembra prošle godine izrekao mjeru jednomjesečnog pritvora koji je proveo u Kazneno-popravnom zavodu u Mostaru. Prijetnju smrću starac je uputio u pismu koje je poslao na adrese predsjednika Opštinskog i Kantonalnog suda u Livnu i MUP-a Livanjskog kantona.

Marić je u pismu naveo da će ubiti sudiju Sofiju Vrdoljak jer je nezadovoljan presudom koju je donijela u postupku koji se vodio pred Opštinskim sudom, a zbog nepristrasnosti u suđenju predmet je ustupljen Opštinskom sudu u Širokom Brijegu.

Prema evidenciji Opštinskog suda u Livnu, Marić je za isto krivično djelo odgovarao i 1990. godine, jer je stavio pištolj na čelo sudiji tadašnjeg Višeg suda udruženog rada u Sarajevu, ali nije poznato da li je za ovo krivično djelo kažnjen zatvorom.