BiH
138

Stanovnici naselja Park šokirani: Septembarski račun za vodu 500 KM

Piše: M. N.
Dok su redukcije vode u KS na snazi, čitatelji portala Klix.ba svakodnevno javljaju nove lokacije na kojima voda teče niz ulice jer je neka od cijevi pukla. Iz Vodovoda i kanalizacije brzo saniraju takve probleme, ali stanovnici naselja Park čekaju na rješenje svog problema od mjeseca maja.

Zbog kvara u podzemnoj cijevi koja vodi do glavnog sata za zgradu voda otiče u zemlju, a račun plaćaju stanari zgrade u ulici Patriotske lige 12. u kojoj ima samo devet stanova. Jedan od stanara poslao nam je svoju Analitičku karticu iz ViK-a na kojoj se vidi kakva je bila potrošnja prije, a kakva nakon nastanka kvara.

Dok je u 2014. godini i do mjeseca maja 2015. godine plaćao račune u prosjeku od 40 do 50 KM, u julu je račun iznosio 150 KM, da bi mu račun za septembar iznosio više od 500 KM.

"Naš upravitelj Lares d.o.o. je dva puta pregledao sve i sa ViK-om je utvrđeno da nema kvara u stanovima već da je kvar u cijevi ispred zgrade. Upravitelj je i 2. septembra poslao dopis Vodovodu u kojem je napisano da će oni platiti sve troškove samo da izvrše popravak, no iz ViK-a se niko nije pojavio niti to riješio, a nama su računi za vodu sve veći. Očekujem da će mi sljedeći biti i 1.000 KM", rekao nam je jedan od stanara čiji je identitet poznat redakciji.

Čitatelj živi sa kćerkom i unukom, te je do unazad dva mjeseca redovno plaćao svoje račune. No, za posljednja dva platio je samo paušal kazavši kako im želi pokazati da želi plaćati račun, ali ne za nešto što nije potrošio.

"Da sam ja toliku vodu potrošio, ja bih to i platio. Ali ovo nema smisla. Troje nas je u stanu, dvoje odraslih i dijete. Ovoliki račun nam ne bi došao ni da bazen punimo", kazao je.

Ukoliko se njihov problem ne riješi ubrzo, stanari su spremni i da podnesu tužbu nadležnom sudu protiv ViK-a.