Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ima li ovo veze s mozgom da strana kompanija štampa listiće za izbore u BiH?
ama svaka čast medjimurcima al da je nama malo tog mentaliteta...mislim da se slažeš sa mnom da nam ne bi loše došao :)
Da se stampa u drzavi, dio novca se vraca kroz PDV (drzava), dio novca kroz potreban materijal(prodavac), plate radnicima( pojedinacno) radnik trosi pare u drzavi, i svi imaju koristi, a akva je korist kad pare odu iz drzave. NIKAKVA
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
a sta se cudite....bio tender...ljudi ponudili najeftinije i najbolje uslove...i hvala bogu da su dobili posao....svaki nas poslodavac koji radi za drzavu automatski stavi duplu cijenu jer zna da ce mu politicari traziti pola.....
Kome trebaju Izbori, ...narodu BiH sigurno nisu potrebni.
Ako gospoda tako kažu onda su u pravu. Ali bi trebali napisati koje su firme konkurisale i koji su iznosi u pitanju.
Dobra firma, imaju 7 direktora. Interesuje me da li su ovi iz CIK-a provjerili znaju li oni pisati ćirilicu i kako im se sada na gadi ćirilica.
Po zakonu o javnim nabavkama... uopšte nije bilo potrebe raspisivati međunarodni tender za ovaj posao... Imamo nekoliko dobrih i super opremljenih štamparija u BiH koje su mogle odraditi ovaj višemilionski projekat. Zašto nisu primjenili "preferencijalni tretman domaćeg" ... To zakon o javnim nabavkama dozvoljava... Ništa nevjerujem našim političarima..i ovo je neki tal.. 100% Sve i da hoćemo.. nemože ova država naprijed.
za svaki posao koji placa budzet a veci je od 5 000 maraka mora se raspisati tender
Pa imali ista da se kod nas stampa ? Jos malo pa ce i GRAS-ove kupone poceti stampati u Ceskoj
;-)
Mi smo fakat mutavi, pa gdje još ima ovo?
hrvatskoj kompaniji "Zrinski" ma hdz stela vidi se iz aviona
A zašto kompanija iz HR štampa naše glasačke listiće? Jel' moguće da ni jedna domaća kompanija ne zadovoljava standarde? Naše firme se zatvaraju i propadaju, jedna po jedna, a ovakve poslove državni organ daje kompaniji iz susjedne zemlje? pa!!!
Pa Ma Mu vam sakatu vise do akd ce te jahati po bjedi, kako moze kompanije iz druge drzave bit povoljnija, koja je to ekonomija osim one korupcijske, nek se stampa u Cro, a nasi radnici i nase masine nek stoje. Mi nemamo vlast mi imamo samo ljudem koji su na tu da uprazne ta mjesta sto se zovu vladajuca, dabogda dva jorgana pojeli dok dusu ispustili.