Komentari (311)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve navedeno smeta i nama domaćim...
Bosnje smo mi
Slab nocni zivot....garant imnsmeta sto nema gey klubova idioti
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Da su znali za sve to, ne bi ni dolazili :) Nacuju da ima cevapa, stari dio grada, historijske gradjevine, a kad dodju ulice pune smeca, i sve ovo nabrojano u clanku
Sto bi reko Deen, pravo smo "demode". :((((
Balkon- Ne fali ni diskoteka ni kafića al je problem u tome sto im je vecini radno vrijeme do 11 pa kad prekorače u ponoć dodje murija i složi kaznu pa niko i nes smije da rizikuje...a drugi prblem je sto u 90% klubova i diskoteka "trese turbo folk" pa strancima normalno nije ni privlačno otići na takva mjesta...I ono malo lokala gdje se tradicionalno puštala strana muzika(House,Hip-hop,rock itd)su uvidjeli su da smo globalno zatrovani Grand produkcijom pa zarad vlastitog profita i zarade počeli su da puštaju narodnjake....jbt prije par godina prodješ Štrosmajerovom ono sve gradska raja,kultura ovo ono,a sad grmi MC Stojan,Cvija,Dara,Seka i šta još ne :(
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Sarajevo ima svoj šarm koji treba sačuvati, a treba puno više raditi na turističkoj ponudi. Ne smije se turist-biro na čaršiji zatvarati u 6 navečer, a vikendom da ne radi?! Treba izletničkih tura, Fojnica, Visoko, Zenica, Mostar, planine itd. Sve organizovano da ljudi vide, da ne lutaju, da svi budu uključeni. Za strance ove distance nisu problem kao za nas, a sa boljim cestama i to će biti lakše. Dakle, raditi i raditi i imati viziju... Valjda će se i nadležni jednom probuditi.
“Turisti se pitaju da li je Sarajevo postojalo prije toga. Nelegalni vodiči na bazi kukanja i lične patnje nastoje dobiti bolju dnevnicu”, kaže on, predsjednik UDRUŽENJA TURISTIČKIH VODIČA A da SE SMANJI cijena ISPITA za POLAGANJE?
Čudi me da se nisu žalili na izgled Baščaršije. Kada je stranka koja je zaslužna za najtežih 20 godina došla na vlast optužila je prethodne socijalističke vlasti da su zanemarivali Baščaršiju jer je nisu razumjeli. samo da podsjetim, socijalističke vlasti su donijele propis da nema neonskih reklama i obilježja radnji, već da moraju biti na koži, drvetu i slično. sada imate led rasvjetu kao da je Las Vegas (srećom, poslije nekih devet-deset mjeseci treptanja kao da su stroboskopska svjetla u disku i neispravnih lampi opravili su rasvjetu), a neonke sve veće i sve šarenije. A kako dreče mmjenjačnice, to je tek prava priča. Baščaršija je zapuštena i prepuštena primitivnim i novca gladnim privatnim jaranima. A ako je tako prepuštena izgledom, onda ne treba čuditi da nema ni sadržaja koji turisti traže. Već sam jednom pisao šta treba uraditi pa da se može očekivati zadržavanje turista dan duže (za dan duže vam trebaju bar dvije-tri atrakcija i to prave veličine, a ne neka ćiza istok-zapad).
Jao, da. Dobro se sjećam kad sam bio prvi put u Sarajevu prije oko pet godina i pitao sam ljude na ulici (doduše tada na prilično lošem bosanskom) gdje se može saznati red vožnje tramvaja. Skupilo se četiri - pet ljudi, svi su me gledali kao potpunog kretena, kao da im objašnjavam tajnu antimaterije. Ni u teoriji nisu mogli zamisliti nešto toliko apsurdno kao što je papir na kojem piše kad vozi tramvaj.
Samo nek se kuka, naviklo se na donacije i prošenje. Al opet kad neko nesto novo ponudi kazu - Ma šta ce on, koji q? Ovdje nasao nesto ovo ono! jooj.. i naravno ako si iole uspio eto ti krkana da naplate svoje!
ma to su ove doošle sve krive, ne bi to fiinaa raja iz sa
Sarajlije su uvjek cifuci bili,i ostat ce!!!!
Nedopustivo je da u glavnom gradu jedne zemlje gradski prijevoz bude tako los i da radnici non stop strajkaju. Da tramvaju iskacu iz sina. Sto se tice turisticke ponude, nije Sarajevo lose, ali je za doci i ostati jedan dan. Onako, kao izlet na Bunu ili u Jajce. Da bi turisti ostali par dana, moramo se dooobro potruditi. Nije sve u gastronomiji.
Nedavno sam imao priliku vidjeti slucaj kad dolazi tip (naravno trenerka na njemu) u kafic sa dosta mladjom,zgodnom curom i sjedaju za sto.Konobar:Dobar dan!Izvolite...a tip ce:Ja cu (tvrdo c u naglasku) pivu a picka se sok! Kultura i ponasanje su dno dna!
neljubaznost buss vozaca i taksista ( citaj sandzaklija) to stoji, ali da se nema gdje izaci vala jedu govna!!! kao sto neko rece fali im gay klubova,
http://www.youtube.com/watch?v=kL9iowg7Fs4
Papanluk made in Eastern Bosnia and Sandzak...Garant imamo 70% new kids iz "otojih"krajeva....I hajde nikome ne smeta sto su i dosli, ali smeta sto se nisu uklopili u urbani stil zivljenja..a da bude i gore donijeli su i nametli palanacki stil zivljenja...
ima diskoteka exclusive ovde u zabrdzu , fina raja nema seljaka papaka
Samo totalno negativa u komentarima. Nije ni to dobro. Nimalo. Da bar iko rece: Al zato Sarajevo ima sebe. Ponos. Ima originalnost. Humor. I dusu.... Jer je tacno da ima. Kao niko drugi!! I jos nesto...Sta onda reci za, hajmo, Banja Luku. Ili Listicu??
UVEDITE AUTOBUSKI PRIJEVOZ OD AERODROMA DO AUTOBUSKE STANICE MAMU LI VAM SIBICARSKU