Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
draga djeco pustite se rata...kao bivsi diverzant vise puta ranjavan...vam mogu reci...da istoriju pisu ratni profiteri koji akcije vidjeli nisu...a heroji su anonimni a ne oni koje stranka imenuje...
ja ne znam sta mi Bosnjaci jos sebi necemo dozvoliti ? postavis spomenik i priznas zlocine koje su pocinili "tvoji" , uradis ono sto niko nije, dok drugi se sprdaju osporavaju i velicaju zlocince i opet ne valjas...ja bi onaj spomenik sa Kazana vratio na "doradu" i nikada ga vise ne bi postavio ...doradjuje se ...izgleda je tako najbolje! sto se Jasmila i ostali dusebriznici pravde ne bavis snajperistima, artiljercima... koji su tu djecu ubijali ?
kakvi ste vi onda diverzanti i qurrrrci bili , ako ste bili hrabri prema tenkovima , granatama, patovima ..,, a sada glave u pijesak zabijate i pustate da vas karraju podrumasi ? nikakvi vi ni diverzanti ni heroji niste bili ...kako je rahmetli genaral Izet govorio " i poslije rata je rat "
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Prosao sam sva ratista od Sarajeva do Bihaca. Maturu nisam imao, skolu zavrsio vanredno handrili me za sve i prije 7 godina sam otisao u USA i sad treba da dobijem dijete. Ni sam ne znam sta da mu kazem a progovorice na engleskom.
Pozdrav prijatelju.
Ja sam u bivšoj državi učio da su samo i samo Srbi bili žrtve i heroji i jedini koji su se borili na pravoj strani. Svi ostali narodi su nastali od Srba tog nebeskog naroda.
Moji su završili i osnovno i srednju i fakultet.O istoriji BiH je bilo obično na zadnjoj stranici nešto malo teksta kada je BiH primljena u UN i kada je međunarodno priznat.Generalno o ratu nisu ništa učili sve što znaju je iz kuće i iz dokumentaraca koje su gledali na TVu.Vodio sam ih u Srebrenicu da saznaju o genocidu.
U moje doba smo do srednje škole morali znati sve ofanzive narodno oslobodilačkog rata.Sve heroje i kada i gdje je koji poginuo.Ovi danas ne znaju ni koji su heroji u njihovim ulicama a kamo li gradovima.A u državi svakako svaki narod ima svoju viziju agresije na BiH pa me ne čudi da svako ući kako kojim politikama odgovara. a istina je jedna.BiH nije nikoga napala većsu je napali i napadaju i danas samu drugačijim sredstvima.
U Sarajevu su zlotvori sa brda ubili 1601 dijete.
uče ono što se uči kući, i srbi su bili komunisti ali nisu zaboravila kralja i ćetnike, pa se vrlo lahko prekontali. ko svoje dijete ne nauči o ratu, agresiji i genocidu u srebrenicu ne treba živiti dalje, jer će mu se isto ponoviti.
Ne uče ništa. Bitno je da se uči sve do najmanjeg detalja o Napoleonovim bitkama, a historija vlastite države je nebitna.
Sviđa mi se kako sam jednom procito komentar kako Hrvatske škole u BiH uce djecu o mržnji ja sam imo samo jednu stranicu o domovinskom ratu kad je poceo koji je razlog i to je to
Sada je ovo sve Četnicima teorija zavjere. Uistinu će doći dan kada ćemo svi račuje svoje polagati
e ne mogu da vjerujem sta citam. ovo je sramota i ministarstva i nas sehidskih porodica i porodica civilnih zrtava rata itd itd. sramota da se ovo dopusta ucite nasu djecu oravoj historiji
Ja svog malca ucim. Pokazivao sam mu gdje su bile pojedine linije razgranicenja, vodio sam ga na mjesta stradanja djece. Napisao je cak i pjesmu o sarajevskim ruzama. Ne ucim ga da mrzi ali ga ucim da bude oprezan a sto se skole tice ako nista jednom ili dvaput godisnje bi im pustao dokumentarce na tu tematiku.
Ali treba odvesti i na drugu stranu gdje su isto djeca od snajpera i mina stradavala. Pa kada se djeca sa obe strane priče suoče, onda postoji šansa za Bosnu. Da se ne zaboravi rat, ali da se ne vraćamo svaki put u prošlost. Inače ništa od nas u EU iz 21. vijeka, nego ostajemo u onoj iz 20. vijeka, 19. vijeka....
ja ne znam sta mi Bosnjaci jos sebi necemo dozvoliti ? postavis spomenik i priznas zlocine koje su pocinili "tvoji" , uradis ono sto niko nije, dok drugi se sprdaju opsoravaju i velicaju zlocince i opet ne valjas...ja bi onaj spomenik sa Kazana vratio na "doradu" i nikada ga vise ne bi postavio ...doradjuje se ...izgleda je tako najbolje! sto se Jasmila i ostali duebriznici ne bavis snajperistima, artiljercima... koji su tu djecu ubijali ?
To treba da se uci od obdanista da se buducim generacijama dobro utuvi u glavu ko im je ubijao vrsnjake i da znaju da bi to opet radili da mogu.