Pod istim krovom
0
Šta će ostati iza nas?
Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dugo neko nije više napisao, a manje kazao
Demokratija je za visoko kultivisane narode ,a za ove ostale se to zove autokratija ,nažalost....
@armin nego armine kako ti je mama
evo gledam sdp dnevnik zvani 60 minuta na televiziji sjeverne koreje poznatije kao ftv i tamo kazu da ce doci mesija iliti vjeciti predsjednik da nas spasi jednom nas je spasio od rata slao ljude na ljetovanje na kubu oslobodio nas naseg zlata podvalio kukavicje jaje u predsjednistvo ali to nije sve on i njegovi šugosloveni se vracaju
Postovani komentatori, koji krijete svoj pravi identitet pod krinkom nekih smjesnih nadimaka govoreci svakojake gluposti koje samo ovako umijete i izreci,zao mi je sto svi citate kolumne samo na nacin kako vama to odgovara te iste interpretirate pogresno... Na vasu veliku zalost gospodin Ahmed Buric je prominentni novinar i covjek koji prije svega zna pisati ono sto misli i to radi vrlo profesionalno i za razliku od vas koji se krijete iza tih smjesnih imena ili znakova Bure to radi vrlo transparentno. Iako ne volite SDP nisu vam oni krivi za vas psiholoski pristup politickoj situaciji u BiH jer socijal-demokratske reforme koje su ovoj zemlji neophodne ne zastupaju samo oni... Ja razumijem vasu politicku neosvjestenost koja se ocituje visegodisnjom vladavinom primitivizma, lopovluka i svega onog sto je nasa socijalna svakodnevnica. Savjetujem vam stoga da uputite neke konkretnije komentare koji mogu parirati Buretovim. Pozdrav Armin C.
Znaci poruka \"boraca\" je da ce izazvati opet rat AKO SE NJIMA NE DA, jer su im djeca gladna? A sta je sa ostalima? Samo njima djeca gladuju, jeli? Kako ste sebicni i licemjerni! Prijetite nam ratom ako vam ne daju sadaku! Pa hajde, zaratite, ali imajte u vidu da nema vise bjezanije na zapad ako opet krene. Sta mislis sto su uveli vize i kako ce se scene rusenja zgrade vlade odraziti na iste? Vec nas sad po svijetu gledaju kao potencijalne ter.ori.ste zahvaljujuci pojedinima. De jos zabiberite, de spalite jos stagod! Uh P vam M seljacka! LJudi vas prime u grad a vi razvaliste sve od zgrada, parkova, tramvaja do zgrade vlade! Eto vam sad grad, ali ne dolazite van stoko bezobrazna vandalska. Ostanite na tome sto ste oteli pa rusite, ali sada rusite SEBI!
Proslo je 18 godina od jbng rata! Djeca sa 18 vec idu traziti posla i nisu vise djeca vec PUNOLJETNI LJUDI. Ah da, kriva je \"dijaspora\" koja je otisla da si zaradi, da im djeca ne budu gladna, a ne da zive od sadake. Dok \"dijaspora\" lomi ledja radeci vani, POSTUJUCI TUDJE ZAKONE (izbjeglice koje deportiraju iz Njemacke ne spalise Rajhstag, zar ne?), DOTLE CETE VI RUSITI?!
Cime to priijete?Tako je poceo i prosli - guzvom na stadionima i protestima pred vladom. DA IMAS DIJETE OD 18 GODINA, kao sto je masa danasnje djece u Sarajevu, koja se NI NE SJECA VISE RATA, ne bi ni kao roditelj samo mirno trpio da ti je na grbaci, vec bi pitao \"SINE IMAS 18, DO KAD CES BIT\' BABI NA GRBACI, NE MISLIS LI SINE DA SE I TI HVATAS KAKVOG POSLA?\" Do kad cete vise ZAHTIJEVATI IZDRZAVANJE? Proslo je 18 godina od jbng rata! Djeca sa 18 vec idu traziti posla i nisu vise djeca vec PUNOLJETNI LJUDI. Ah da, kriva je \"dijaposra\" koja je otisla da si zaradi, da im djeca ne budu gladna, a ne da zive od sadake. Dok \"dijaspora\" lomi ledja radeci vani, POSTUJUCI TUDJE ZAKONE (izbjeglice koje depostiraju ne spalise Rajhstag, zar ne?), DOTLE CETE VI RUSITI?!
Sto se ti \"borci\" svih 500 000 sa spiska (a gdje su toliki bili u ratu?!) ne prihvate posla i ne izgrade izruseno u ratu, a ne da VEC 18 GODINA PRUZAJU JEDNU RUKU DA ZAHTIJEVAJU SADAKU, A DRUGOM DRZE ORUZJE I PRIJETE AKO IM SE NE DA? Cime to priijete?
Dragi Buriću, opet bez glave i repa, opet površno i traljavo. Niđe veze, porediti ONO vrijeme, ONAJ sistem, ONE okolnosti i ovo danas ... jedna zajednička zemlja : raspadnuta zemlja i traume raspada vanjski neprijatelj : unutranji, vjerski rat pobjednik i poraženi : nema pobjednika ni poraženih denacifikacija : slobodno veličanje fašizma čvrsta kompaktna država : lahuri zajednica s tendencijom raspada socijalizam : liberalni kapitalizam diktatura : \'\'demokratija\'\' lijepi XX vijek : haos XXI ... a i ostarilo se, jelde? Privij rodni list i hrani golubove u parku, nema ti druge ...
Totalno pogresno i oprecno postavljene stvari...., da bi se zastitila krada i javasluk koji nam se dogadaju jos od kraja rata treba da se okrive borci radi svojih mizernih primanja i od kojih je vecina samo trazila zaposlenje a ne milostinju???Ko je ovde pri zdravoj pameti?? Novac je pokraden a drzava osiromasena od strane vladajuce garniture a ne od boraca. I jos, nesto, kao sto neko spomenu, socijaldemokratija moze biti buducnost u vidu Nase Stranke i njima slicnih a ne u vidu kvazi-komunistockog SDP-a kojim jos od osnivanja diktatorski vlada Lagundzija. Oni ovoj zemlji nemogu da ponude nista osim nekog sistema koji je ovde nekada davno bio, s primjesom socijalizma, komunizma i diktature \"proleterijata\"
Zadriglo fašističko pseto promovira komunjare, a komentiraju fašistička gamad, demokratski. Bizarno, zaista...
ahmo dragi, ako pitas sta ce na vasih 24% ostati iza vas da ti kazem da me licno ne interesuje ali da znam da vas ceka beznadje. ne zahvaljujuci tebi postovani Buricu, vec zahvaljujuci tvojim \"sunarodnicima\" nekad velikim muslimanima a danas velikim bosnjacima i ko fol muslimanima. dok ne shvatite ko ste sta ste i gdje zivite nema vama na bolje pa vi samo nastavite da busate i svima idete uz neku stvar. ti si Ahmede sigurno svjestan toga ali nije ova vecina tvoje \"brace\".
Da li mozda Ahmede mislis na ove reketase Hadzica, Ivanisevica? Ili na Betmena - Alkosa? Ili je to mozda Lidija Korac i njeni \'sukobljeni interesi\'? itd... sve borci za socijalnu pravdu i jednakost.. Ali glavna stvar: odkud ideja da socijaldemokratija nuzno znaci odsustvo nacionalizma? Pa u PC-u vlada socijaldemokratska opcija i vidimo kako to izgleda. Necemo napredovati tako sto cemo od izbora do izbora cekati da pobijede neki nenacionalisti, jer to nije moguce. Pametnije bi bilo raditi na ujedinjenju tri nacionalizma, trazeci medju njima slicne stvari i tiho promovisuci patriotizam.
Iza vas ce ostati mezarje ratnih zlocinaca i sram nacije koja ih je slavila kao heroje. Ah da... i gomila smeca. Ne reciklirate nista. Eto, to ce ostati iza vas.