Optužbe za ratne zločine
0
Srpski logoraši tuže Federaciju BiH
Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
536 ???? hahahahahahhhaha.. jao srbalji, mame vam se najashem!
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktuelno/razoblicene-lazi-beograda-okasapinu-ratku-mladicu BOSNA4EVER!
@@pipo znam to al nije to ni hiljaditi deo koliko je trebalo tuzit i srbiju i genocidnu tvorevinu! Ponavljam sve zrtve srbske fasisticke bande krvolocnika trebaju tuzit srbiju i genocidnu tvorevinu,kakav bio povod,tuzit.Vise hiljada pojedinacnih tuzbi protiv genocidasa ,trazit pravdu i ostetu,od toga se oni plase,ima milijarde i milijarde da srbija isplati ko i genocidna tvorevina.Ovako vrijeme prolazi,nit pravde nit ostete. Od politicara nema sta ocekivat,samo covijek moze sam nesto uradit. Pozdrav. BOSNA4EVER!
Ja mislim da su neke tužbe pokrenute protiv genocidne tvorevine,mislim da su to uradili svi logoraši,nisam siguran. Za porušene Džamije donešena je prvostepena presuda u korist Islamske zajednice. Svakako da treba tužbe podnositi narednih godina ako uopšte bude ta tvorevina postojala.
Mjesecima pisem ovdje TUZITE SRBIJU SVE ZRTVE pojedinacno,nadam se da se Bosnjo BUDI VRIJEME JE! Srbija krije ratne zlocince,dokumente,pljuje i dalje po zrvama i na kraju ce ispast ona bijela a mi zrtve ubice,siledzije,logorasi! Sta ste cekali do sada da tuzite srbiju i rs-ku,vrijeme koje je proslo nemoze ic u nazad. TUZI nije jos kasno,srbija to zna,TUZI! U ime svih zrtava i samog sebe TUZi! Logorasi,protjerani,izbe glice,majke Srebrenice i sve zrtve,jedna po jedna tuzba pa da VIDI SRBIJA STA JE USTVARI-JEDNA KRVOLOCNA BANDA DIVLJAKA! Cast pojedincima. BOSNA4EVER!
Čuj to 536 logora,ha ha haaa.Mislim da od ove tzv. tužbe nema ništa,u demokratskim društvima moze tužiti svako svakoga,pravni nasljednik R BiH je Bosna i Hercegovina a ne tzv. F BiH,prema tome to je promašaj 100%,mogu eventualno podnijeti tuzbu protiv postdejtonske Bosne i Hercegovine.536 imaginarnih logora...Ja ću nabrojati nekoliko srpskih logora koji su dokazani u sudskim presudama: keraterm,trnopolj,luka brčko,sušica.... To su logori gdje su vršene egzekucije CIVILA bez ikakvog povoda. @007 Ok ukucat ću pa pogledati,a ti pročitaj presudu haškog tribunala gen.stanislavu galiću koja se onnosi na čitav rat u Sarajevu,pa vidi neke činjenice.Inače kazna za ovog dokazanog zločinca je doživotna robija.
Poenta je mi smo uistinu prolazili logore ali gje je nasa kolektivna tuzba usmjerena protiv rs-a
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaa...hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahhaahahhaahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahahhahahahahahhahahahhahahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahhaahhahhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaa jel treba bolji komebtar ???
Konstantno Srbija i rs rade na unistenju BIH bas mi je drago da ce se ova tuzba naci na sudu,jer samo se ovako legalo bori za nesto sto volis.Kako je moguce da rs tuzi federaciju prije negoli ista nju.Ali ne u Bosnja kontaju rat je stao pa sad samo grabi za sebe koliko ko moze.A Srbija i rs samo malo po malo rade li rade.
Svi koji su prekrsili zakon na bilo koji nacin moraju odgovarati jer bez pravde nema mira i pomirenja na ovim prostorima. Dobro je sto ce sudovi ispitati sve navedene slucajeve tako da se konacno zna gdje je zaista bio logor, ko ga je otvorio i ko je u njemu bio zatvaran.
PA ŠTA SU ČEKALI TI LOGORAŠI DO SADA???? JEL IH IKO SPRIJEČAVAO DA TUŽE PEDERACIJU??? TI TAKOZVANI \"LOGORAŠI RS-A\" SU OSNOVANI TEK 2002.GOD, A ZAŠTO, PITATE SE??? PA IZ PROSTOG RAZLOGA ŠTO SU OD 1996. DO 2002. TRAŽILI POGODNE \"LOGORAŠE\" TJ. LJUDE KOJI ĆE LAGATI DA SU BILI U LOGORIMA... 2.) TAJ \"SAVEZ LOGORAŠA RS-A\" U SVOM ČLANSTVU IMA SAMO BOSANSKOHERCEGOVAČKE SRBE, IAKO JE NAJVIŠE LOGORAŠA (NJIH OKO 80%) SA TERITORIJE DANAŠNJEG PRIVREMENOG GENOCITETA REPUBLJIKE SMRDSKE BILO NESRPSKE NACIONALNOSTI!!! I NA KRAJU, DRAGO MI JE DA SU TUŽILI PEDERACIJU, JER TO JE POČETAK KRAJA REPUBLJIKE SMRDSKE!!! SMRT FAŠIZMU - REPUBLJICI SMRDSKOJ!!!
eeej nije 536 nego 5536 e Bog do da je bilo tako
citiram:\"Ukucaj u google „Jeziva sudbina Srba u Sarajevu” Daj Bože da je ovo istina i da je smrdima sudbina bila bar upola jeziva kao nama!Mrš četnici u svoje jazbine,mrš iz naše lijepe BIH, mrš gamad!
Ne znam ko mi je uputio primjedbu. Možda me nisi dovoljno shvatio/la. Složio sam se sa pravnikom, kako će tužiti Federaciju ako nije ni postojala do 1994?
ovdje ne rjesavamo pitanje prijemnog na pravnim fakultetima, bolje rijeste pitanje koga tuzite jer ja ne sporim zlocine ali mogu zbog pravih nedorecenosti, neutemeljenosti odbaciti tuzbu. shvatam i ljutnju i osjecaj nepravde ali ne pomaze nikome lose uradjen posao. ako dizete tuzbu zob logora koji su na teritoriji danasnje federacije to je opet pogresan pristup jer u tom slucaju imate logore i U Drvaru, Grahovu, Donjem Vakufu, sarajevskoj Grbavici...a drzala ih je RS...shvatas moju poentu