Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I u vrlo teškim vremenima postoje ljudi! Problem nije na kojoj je ko strani bio, nego ko je uprljao obraz i činio zločine. Ne postoji veći grijeh i strašniji zločin nego ubiti i maltretiirati nejakog ili zarobljenika. Gospodin Aćimović je i u tim teškim vremenima imao snage i hrabrosti da se odupre barem očiglednom činjenju zločina. Za ovaj njegov iskaz postoje izjave drugih svjedoka i očevidaca a sve je ovo svjedočio i prije 6 godina na suđenju optuženim Vujadinu Popoviću, Dragi Nikoliću i Vinku Pandureviću. Od A do Ž.
Svi su bili upoznati sa pravilima ženevske konvencije, međutim malo ko je to i poštovao. Ovo je jedan rijetki primjer koji se suprotstavio naredbi da ubija zarobljenike i ne skriva to. Svi koji su ubijali oni su to činili svjesno, tako da veću krivicu snosi onaj ko je povlačio obarač, nego onaj ko je naredio. U svakom slučaju, ako ništa drugo, treba pozdraviti ovaj čin.
nemoj me nasmijavati...jel ti stvarno mislis da se neko u mladicevoj vojsci smio oglusiti o njegove naredbe,svidjale mu se ili ne...i ostati ziv...naivni ste...