Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
S V A K A CAST MLADIMA ! Samo naprijed, trebate pozvati 4 Oktobra SVE STUDENTE, PROFESORE SVIH UNIVERZITETA ne samo u Sarajevu vec iz cijele RBIH-e ! Organizacija i koordinacija su glavni faktor ko i volja ! Zahtjevajte da politicari i gradjani pokazu svoju ljubav prema domovini i kulturnoj bastini RBIh-e pa da dodju i doniraju svak koliko moze novca za spasavanje Zemljaskog Muzeja i naravno podrze ko prvo Zemljaski Muzej, vasu inicijativu i jednostavno DRZAVU ! SRETNO I HRABRO ! RBIH4EVER !
Ma pisite sta hocete ja cu i dalje džaba da hodam po planinama i evropi...Samo mozete bit ljubomorni ... SVI PRED MUZEJ !!!!!!!!!!!!!!!
Kad putujemo-ne valjamo, kad hoćemo da pomognemo-ne valjamo. Vama dragi narode niko ne bi ugodio. Prestanite liječiti svoje komplekse na nama i gubite se u šumu odakle ste i došli, pa tamo svojim prvim komšijama: lisicama, vukovima i ostalim susjedima pametujte, a nas ostavite na miru. Da vam kažem još jednu stvar, između ostalog SPUS je prikupljao sredstva potrebna za djevojku koja je oboljela od raka, sada je izliječena i magistar ekonomskih nauka. Lijepo je biti dio nečega tako plemenitog, pomoći nekome, a ne samo pljuvati po drugima, Sram i stid treba davas bude jer svoje frustracije liječite na drugim ljudima, umjesto da uradite nešto pametno. Dragi moji nadam se velikom odzivu u ovom pohodu, kao što je i dosada uvijek bio. Spasimo legitimitet naše države i ne dozvolimo da joj uzmu dušu. Hvala.
Kakve donacije, vi niste normalni ?! Treba smijeniti rukovodstvo i profesionalnim menadžmentom spasiti instituciju. Manite se sadake, merhameta i prosjačenja, kao što ste i naučili do sada !
Na ovo okupljanje trebama da dođe svak ko može. Sramota je da se muzej zatvori!
Kompleksasi, pustite se suplje price i prepucavanja. Ovdje se prica o Zemaljskom muzeju a vi ovdje naslli da pricate price o nekim parama i glupostima, tipicno za nas pogani mentalitet. Jadni mi kakvi smo! Dodjite pred muzej ili nemojte, pun mi je vise K.... ovih prepucavanja anonimnih \'\'heroja\'\' i pametnjakovica. Ovdje je vrlo jasno ili jesi li nisi, suplja vas nece spasiti od onoga sto jeste!
nastavak... ovim isti taj SPUS hoće da opravda svoje prilive sredstava koji se pune uplatama 5km (obavezno svakom studentu pri upisu na godinu) i fondu suade dilberović koji se opet formira uplatama studenata i ko zna na koji način rasparčava pod pričom stipendije ugroženim. Zašto kad ste već borci za studentska prava neujedinite ministarstva obrazovanja, kao predstavnici grupe društva možete pokrenuti tu inicijativu u parlamentu BiH. zašto ne napišete zakon o visokom školstvu pa ga predložite parlamentu BiH i parlamentu F BiH na usvajanje. nemate dovoljno mozga za to, a imate za trošiti pare i hodati po svijetu.
naravno da Zemaljski muzej propada radi nesposobnog rukovodstva ali i radi jos gore VLASTI!!! Zato je bitan samo MUZEJ i nista drugo... Kolege studenti vidimo se sutra u 13:00 sati
muzej se zatvara zbog nesposobnog rukovodstva, nije normalno da jedna kulturna institucija ne uradi naikakav projekat koji će biti priliv sredstava. Sjetimo se primjera narodnog pozorista zenica, koji je bio pred zatvaranjem sve dok nisu smijenili odnosno imenovali Hazima Begagića za direktora, a danas je to pozoriste najprofitabilnija kulturna institucija u BiH. Kad je muzej zadnji put pokrenuo neki istraživački projekat, a kad je semir spomenuo piramide odmah su skočili da negoduju. U ostalom kad je neko od vas što protestuje te bio u muzeju, većina nikad; zato što nemate šta vidjeti. Dosta su neradnici bili na teretu budžeta, nek počnu raditi nešto, nek donesu povelju Kulina Bana u Sarajevo zaradiće 5 000 000 maraka, jednostavno milion posjetilaca po 5 km za ulaz.
SDA jugend opet na djelu
Nema nama uspjeha dok su medju nama ovi hejteri koji samo pljuju po svemu i komentaris po KLIX clancima! Svaka cast studentima pa se pokusavaju organizovati, omladino samo naprijed . Dok vas pljuju vrijedite budite sigurni to i da ste na pravom putu. Da ste losi niko vas ni spomenuo ne bi! Cestitke SPUSu...
trebaju sad studenti otići pred muzej i ove iz spus-a polomiti, to je jedini način da se obračina sa nekim kurcicima koji fol predstavljaju studente.
To sad šuplja da nečemu služe, dok ostatak vremena provode po EU i svijetu, naravno na račun studenata.