Enver Pajazetović Bato
0

Sporazumno priznao krivicu za krijumčarenje osoba

FENA
U skladu sa sporazumom koji je potpisao s Tužilaštvom BiH, optuženi Enver Pajazetović Bato, rođen 12. jula 1987. u Velikoj Kladuši gdje je i nastanjen, državljanin BiH, priznao je krivicu za krivično djelo krijumčarenje osoba za koje se tereti optužnicom Tužilaštva BiH od 7. septembra 2009., saopćeno je danas iz Tužilaštva BiH.

U skladu s ovim sporazumom, tužilac je saglasan da se optuženom izrekne kazna zatvora i to od tri mjeseca, a ne uvjetna, jer je optuženi ranije osuđivan.

Predložena je kazna zatvora od tri mjeseca, s obzirom na to da je optuženi mlad čovjek, koji je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio mlađa punoljetna osoba, kao i da je zaključenjem ovog sporazuma priznao krivicu i time pomogao da se troškovi ovog krivičnog postupka smanje.

Optuženi potpisivanjem sporazuma potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem te da se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu izrekne Sud BiH, kao i da potvrđuje da je svjestan posljedica u vezi s eventualnim imovinskopravnim zahtjevom. Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.