Vlasti KS koče restituciju
0
SPC u Sarajevu i dalje bez imovine
Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
BOŠNJAKISTAN NARAVNO ŠTA SI MISLIO DA ČE TE BITI MIRNI U SARAJEVU OPSS SORRY JAJORADE U TEHERANU
Poglavar SPC dolazi u Banjaluku 1992 da polaže kamen temeljac za crkvu a ni riječi neprozbori o porušenim svim Džamijama u tom gradu.Šta se da zaključiti,SPC je prećutno ODOBRILA i PODRŽAVALA rušenje Džamija u Banjaluci,ako nije tako neka me netko demantuje. Što se tiče povrata imovine spc u Sarajevu:imovinu svih vjerskih zajednica i crkava treba vratiti njenim vlasnicima.
da da oni su zapoceli rat tako sto je celo ubio svata... celo dodje nesto ko gavrilo princip... a to za stenaru, pa u kuci ti napravili stenaru maloumnice jedan
joj sto na mojoj zemlji ne izgradise crkvu i ne ponudise mi 2 miliona za komad zemlje u vukojebini... fata orlovic je na zalost jedna izmanipulisana nana koja sluzi za \"uljepsavanje\" situacije na predizbornim skupovima i za koju nikoga nije briga kada se reflektori ugase...
eh da je tako kao sto kazes, pola problema bi bilo rjeseno. al NIJE, a ti to dobro ZNAS..
bosanski hrvati su stari narod u bih i prema njima mi se ponasamo vrlo korektno.
Treba im oduzeti i onu crkvicu na carsiji odakle su i zakuhali rat. I napraviti stenaru ili parking. Po starom smrdskom receptu.
Treba im dati veliki Q .Dosta se njima davalo od njih treba otimati tj vrcati pravim vlasnicima sto su oni oteli.
pa treba, al vi se ponasate prema hrvatima kao srbi prema vama ako ne i gore! dakle, sve isto njesra..
ako je BL srbistan i SA treba da bude bosnjakistan. sta je tu cudno?
Ako smo im te sve te objekte sacuvali kada su ih sami rusili, neznam kakav je problem sada. Dajte im to jer ce te ubuduce slusati price o ugrozenosti, po onoj istoj matrici iz 90-tih.
Slucaj Fate Orlovic i nelegalno napravljene crkve u njenom dvoristu nije bajka. Kacabanda gdje je zapelo? Protjerivanje preko 5 miliona Bosnjaka u Tursku i oduzimanje njihove imovine nije bajka. Da su pravoslavne crkve prvi puta napravljene u BIH za vrijeme turaka koji su im jako bili tolerantni i susretljivi nije bajka. Uostalom slucaj RS-a i nacina na koji su dosli do ove naci-fasisticko-genocidne tvorevine nije bajka. Svi mi to vidimo i znamo da je npr. Banjaluka uvijek bila vecinski bosnjacki grad a sada \"stolni grad srba\" iz kojeg prkose pravdi povazdan. Jos da vam se izvinjavam? Sikter!
bosnjakistan
Ja sam da se bosni vrati sto su uzeli. I da se vaspitaju i obrazuju, da napokon \"skontaju\" da je Bosna uvijek bosanska bila i kao takva da ce i ostati.
kadija, u te tvoje bajke mogu samo maloumnici vjerovati kjafiru, primitivan si