Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Al' pod uslovom DA NAM NE ZABRANITE CEVAPE!
zbog ćevapa nas i primaju, ne vidim drugu korist od nas
Halo ljudi, ulazak u EU je kapitulacija Bosne i Hercegovine i vjecno ropstvo. O kakvo vi prosperitetu pricate? Vidjet ce te sta ce biti sa Hrvatima kada udju. EU je u nikad goroj situaciji. To vam je isto kao da vidite kako brod tone a vi gledate kako da se ukrcate na njega, ili zgrada koja gori a mi zelimo da se uselimo u nju. NE u EU (masonsku tvorevinu,tvorevinu pedofilije,pedera i satanizma). Znanje je sloboda,a sloboda je generator bogatstva,a u EU nema slobode.
Isti oni koji su nam zavezali ruke u ratu, sada nam žele prosperitet ?! Želite vi BiH u EU iz drugih razloga.
Ne radi se o tome da EU ne zeli nas, MI NE ZELIMO EU!!!
nas pola milijuna skorih EUropljana ćemo prenijeti raji i dodikovcima jel se isplati biti EUropljanin. znat cete sta vas ceka
Европска унија може једина донијети мир на ове просторе али европска унија није будала да прими економски и политички нестабилну землју а ни БиХ политичари нису будале јер неби имали прилику за лако добијанје гласова хушкајући једне на друге.
To im je onda jos bolja prilika za reketiranje... Pa ako u Italiji funkcionise korupcija koja je EU zemlja,onda zasto to nebi bio slucaj kod nas. Mi bi bili onda lideri u svemu... po ne zaposlenosti, po korupciji, lopovluku i td... uglavnom pokajali bi se i mi i oni.
@Dzenispozegic Odlično & logično razmišljanje. @sheyts Nije sportski mlade ljude dovoditi u zabludu, jer od svega što si nabrojao (A BITNO ZA OBIČNOG ČOVJEKA) vezano za euROPSKU Uniju je uglavnom samo deklarativno. U real life je ihahahaj drugačije.
Dabba, A sta to BiH ima danas dobro ? Samo mjesečna socijalna pomoc u EU je veca od vase godisnje plate. Pogledaj samo Poljsku, cesku,slovacku i druge zemlje koje su bile siromasnije od Bosne. Vi NEMATE sta više izgubitini nelupaj gluposti.
@edo34 "majstore", ti ga baš zglajz'o... Ko to vi? Nemam ja šta gledati, ja proživjeh HU tranziciju pa do danas. 18 godina... Proklinju dan kad su ušli u EU. Kao i Slovenci, i još mnogi drugi. EU je prevara. "Plastika" u kojoj su 3 stvari najbitnije: dril, dril i opet dril.. I zato se iz te euROPSKE "plastike" vraćam u "zaostalu" Bosnu.
Citat: "Evropa u BiH ostaje dugoročno". DOTA majstoreee! Ništa više ne treba. Island. Treba "učiti" od Islanda. euROPSKA Unija išš.
BiH treba iskoristiti činjenicu kako će za par mjeseci ova zemlja graničiti sa EU u dužini 1000 km što je 2/3 granice BiH a i za isto toliko mijeseci oko 500.000 građana BiH postaju i građani EU tako da BiH nikad kao sada nije bila bliže toj uniji od preko 500 miliona građana :)
Pa "zduhac" nisu ni internacionalističke stranke ili neke "opšte" teorije bez nedostataka. Recimo, iskusni fizičari su u čitavom svijetu danas međusobno veoma složni unutar svoje struke, i među njima je zaista još uvijek veoma teško pronaći nekoga ko će tvrditi nešto u stilu "ovo je opšti zakon koji uvijek važi u svim situacijama"
Ajd nek mi neko objasni, kakve to mi koristi imamo od EU?? Imam 17 godina, i ne razumijem se bas u tu politiku, niti me zanima... Nego, interesuje me to, sto svi misle da je to nesto dobro... Hocete da udjemo u EU, da nam oni naredjuju sta da radimo... Nemamo novca da jedemo, a da po njihovim nekm pravilima trosimo milione na neke gluposti... Nisam toliko upucen u neke stvari, ali sam zakljucio da Bosna i Hercegovina jedina ima cistu vodu i svim dijelovima... Jel hocete da nam zabrane da pijemo nasu vodu, da moramo da placamo da bi sipali vodu iz naseg bunara?? Razmislite malo... Ja znam da nisam upucen u neke stvari, ali nisam toliko glup da ne kontam sta se desava oko mene... Vi mozda svi jeste stariji, i uskoro cete i vi otici, ali sta da rade vasa djeca, kad sad nemamo sta da jedem, a mozete misliti kasnije.... Toliko od mene.... Nemojte me krivo shvatiti!
Denise, donosi nam promjenu pravnog sistema, reguliše i označava ekonomiju (decentralizovanu) i privredu kao slobodnu, reguliše monetarnu politiku, poljoprivreda se uetemeljuje na CAP-u, promiče se mir i sigurnost koji ne utiče samo na državu nego na cijelu regiju, osigurava se poštivanje ljudskih prava i sloboda, regulišu se pitanja ekologije i sigurnosti hrane, GDP u svim zemljama članicama je veći nego u onim koje to nisu, snižava se kreditni rejting, pruža se mogućnost obrazovanja i rada u svim država članicama bez diskriminacije, podstiče se konkurentnost tržišta i regulacija antimonopolskog ponašanja, ukidaju se carine i takse i tako dalje.
ko ce na racku EU lose nam je i bez njih
Nas put ka EU ce biti otvoren onog trenutka kada se zabrani rad nacionalisticki strankama, kojima odgovara ovo stanje drzave, tj. opsti haos i katastrofa, jer u tim uslovima mogu da rade i kradu kako su navikli, a EU bi znacio kraj svemu tome, sto im svakako ne ide na ruku, pa zbog toga i sve ove blokade u posljednje vrijeme s njihove strane.
EU GO HOME!
Ako SDA bude pomagala u nasem priblizavanju EU, onda se ne vidimo jos za desetak godina, to je sigurno...
Zelimo i mi gradjani to ali kako sulejmanu tihicu reci d apocne raditi u interesu drzave i njenom putu ka EU kad je njemu bitniji njegov licni interes i pokra sve sto moze...Kako mu nije dosta sto se nakro za svih ovih godina pa makar sad da nesto konkretno za drzavu uradi...al jok !