Banja Luka
0

SNSD-u sve funkcije u gradskom parlamentu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Na konstitutivnoj sjednici Skupštine Grada Banje Luke danas je ponovo za predsjednika Skupštine, na mandat od četiri godine, izabran Slobodan Gavranović iz SNSD-a, koji je dobio 23 odbornička glasa.

Za potpredsjednika Skupštine izabran je Zdravko Josipović (SNSD), s 24 glasa, a za zamjenika gradonačelnika ponovo je izabran Jasmin Komić (SNSD) za koga je glasalo 29 odbornika.

Potpredsjednik Gradskog parlamenta, te gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika položili su svečanu zakletvu, nakon čega je za v.d. sekretara Skupštine, s 29 glasova, imenovana Ljilja Dabić.

Na sjednici, kojom je predsjedavalo Radno predsjedništvo, verifikovani su mandati 31 odbornika gradskog parlamenta.

Skupštinu grada čine 15 odbornika SNSD-a, pet PDP-a, tri DNS-a, dva SP-a, dva SDS-a, dva NDS-a, jedan odbornik SRS-a i jedan odbornik - predstavnik nacionalnh manjina Zdravko Ružela iz reda pripadnika nacionalne manjine ukrajinskog naroda.

Skupštinsku većinu u mandatnom periodu u Skupštini grada činit će odbornici SNSD-a i DNS-a.

Na konstitutivnoj sjednici, dosadašnji načelnici odjeljenja i službi Administrativne službe Grada imenovani su za vršioce dužnosti načelnika.

Odbornici su podržali prijedlog Odluke o raspisivanju konkursa za imenovanje sekretara Skupštine i prijedlog Odluke o raspisivanju konkursa za popunu upražnjenih mjesta načelnika odjeljenja i službi u Administrativnoj službi Grada Banja Luka.