BiH
9

SNSD nakon usvajanja mehanizma koordinacije: Denis Zvizdić je u potpunosti nekredibilan

Piše: Er. M.
Staša Košarac (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Staša Košarac (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac kazao je da SNSD zanima kako su ministri iz entiteta Republika Srpska glasali kada je riječ o donošenju odluke o mehanizmu koordinacije.

"Danas je Parlament BiH još jednom poražen činjenicom da Vijeće ministara BiH nije željelo informisati Parlament BiH o načinu donošenja odluke. To dovoljno govori o nekredibilnosti samog predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH", rekao je Košarac.

On je dodao i da je veoma važno da predstavnici građana BiH, odnosno predstavnici entiteta u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH budu informisani o važnim odlukama.

"Vlast u Sarajevu ne želi da informiše državni Parlament. To je još jedna potvrda da je Denis Zvizdić u potpunosti nekredibilan i da ovakav način donošenja odluka ne doprinosi ukupnom pozitivnom ambijentu u zemlji", kazao je Košarac.

Podsjećamo, zastupnici u Parlamentarnoj skupštini BiH odbili su zahtjev Kluba zastupnika SNSD-a da se na dnevni red sjednice uvrsti informacija o načinu donošenja odluke o uspostavi mehanizma koordinacije.