Sve brojnija "izgubljena generacija"
263
Slavimo dobijanje diploma, a pitamo li se kuda dalje?
Komentari (71)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@sa nemožeš dva predmeta predavat
Dajem instrukcije iz krampe i lopate. Povoljno!
...pretpostavio sam da si budala iz tvog prvog posta...drugim si samo potvrdio :)
Na mami ti pederskoj
@J 3 B 3 M ...na čemu si ti ?
kakvo slavlje, uručio im diplome rektor krimos to je univerzitet za spishavanje od smjeha... treba univerzitet u Živinicama otvorit odjeljenje u Sarajevu hahahahhahahahhahahaha
Dzeko, hvala ti sto si svoju sestru nagurao tu. A mi koji smo zavrsili studije cemo da vodimo nasu djecu ispred izloga i da im gladnima obecavamo hljeb. Navikli smo mi na snalazenja, ali neka je ona bila najidealnija na konkursu.
Pun mi je I(urac više ove priče i pesimizma: Bosna je najgore mjesto za živjeti, Bosna je I(arina, Bosna je ovo, Bosna je ono... Pa je8em li vam mam!cu u usta, ako nemate šta pametno reći (a za to vas je država obrazovala sve ove godine, te su se pare mogle iskoristiti u pametnije svrhe) ŠUTITE!!!!!!!!! PORUKA OVIM SVIM HAHARIMA: AKO NE VOLITE OVU ZEMLJU I AKO ĆE TE GLEDATI SAMO SVOJ INTERES MR\'Š ODAVDE, NE TREBATE NAM!!!! IDITE U P/ČKU M/\\TERINU I TAMO ŽIVITE KO JADOVI BEZ IDENTITETA! MOŽE BOSNA I BEZ VAS I BEZ VAS BILO JE, IMA, BIĆE (ABD) BOSNE! A AKO VOLITE BOSNU I ŽIVOT BI DALI ZA NJU, ONDA OSTANITE OVDJE, PA MAKAR SE PATILI, NE ŽALITE SE (zaista stanje u BiH nije tako loše kao što vam predstavljaju), DAJTE SVOJ MAKSIMUM I REZULTATI NEĆE IZOSTATI, VJERUJTE MI!!! ONO ŠTO VI ULOŽITE U DRŽAVU, DRŽAVA ĆE VAM VIŠESTRUKO VRATITI! PROBUDIMO SE!!!!!!!!!!!
Mladi savjetujem da za vrijeme studiranja intenzivno uce strane jezike. Engleski na prvom mjestu, a onda i njemacki bi bio pozeljan... Sa ta dva jezika i diplomom (recimo tehnickog fakulteta) ce vrlo laHko dobiti posao u EU.... Iz Bosne mogu konkurisati i slati CV direktno u strane firme: Vece firme cak snose i troskove putovanja ako dodje do razgovora.
Pa niste valjda ocekivali svi da radite u drzavnim firmama,napravite biznis plan pa u privatnike ako mislite da vrijedite nesto pa ce te tako valorizovati svoje znanje .Ako nemate strategiju i ocekivanja sta ce vam diplome.
Neka vam motivacija bude Dzekina sestra !
Iiiiiiii n.a.b.i.j.e.m vam diplomu na k.u.r.a.c .....!!! Kad svi zavrsite faxove kako je to moguce godisnje diplomira 6.000 i.d.i.o.t.i i dodjete mi s.r.a.t.i kako nema posla a ucio ,pa ko te tjero da ucis sto nisi odmah se zaposlio ko konobar posle srednje skole ili tako nesto radio? pa bi uvijek posla bilo ,....nego nece bosnje hoce foteljuuu eeeee k.a.r.i..n.eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Štaq hoćete babo plati ispite i ne odete na fax kako treba a završite ga. Neka vam babo sredi i posao.
@hopa Vjeruj da se sa posteno i u roku zavrsenim tehnickim fakultetom moze i ovdje fino zaraditi.
Ma neka SDA-SBiH mladež dobija diplome štelom jer ih čeka poso na budžetu. Dok se ne kotarišemo ovih parazita i ne pošaljemo ih u radne logore,nema progresa poštenim ljudima u BiH.
Vecina onih (mislim na tehnicke fakultete elektr., masin...) koji su posteno zavrsili, vrijedno radili, stekli neko znanje, samim tim i odredjeno samopouzdanje i vjeru u sebe, ce otici vani i garantujem da ce uspjeti. Ovim ostalim neka je dragi bog na pomoci.
Pa znamo kuda dalje.....NA BIRO ZA ZAPOSLJAVANJE.....