Ko je žrtva, a ko zločinac?
27
Slaba zaštita svjedoka na suđenjima na Balkanu
Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
izvinite za greške: generalizacija i uznemiravanje :)
Prevelike generealizacije u tekstu, a ne spominje se sta ljudi mogu napraviti. Ovaj clanak samo tjera jos veci strah u kosti. U znanju je spas! Policiji prijavite svako uzenmiravanje! Od tužioca tražite da vas upozna sa mjerama zaštite, u sudskoj fazi ih imate takodjer pravo traziti. Ttu je i zakon jos od 2003 pa se informisite. imate i na stranicama Općinskog i Kantonalog suda u Sarajevu informacije za svjedoke ratnih zlocina i dr.krivicnih djela. http://www.oss.ba/?jezik=bos (OSCE letak za svjedoke) http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/zakoni/2003/zakoni/48bos.htm dosta vise sa medijskim zastrašivanjem !!!!
ja sam mislio da je i kosovo na balkanu kad vidi vraga...nije.....na kosovu za sada ne postoji ziv svjedok koji ce svjedociti protiv siptarskih zlocinaca...ako ga ne likvidiraju siptari to onda urade ameri....
Mama strah me.