Situacija se popravlja
0

Situacija na požarištu Oparci znatno bolja

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Situacija na požarištu u rejonu Oparci, u opštini Bratunac, znatno je bolja, a akcija gašenja je, nakon dejstvovanja helikoptera Oružanih snaga BiH, nastavljena na zemlji.

Helikopter Oružanih snaga BiH sinoć je dejstvovao po požarištu sa 16 naleta, a jutros sa 12. Zbog istrošenih resursa, helikopter je jutros završio akciju gašenja i vratio se u bazu, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

U rejonu Berega, u opštini Sokolac, mjestimično tinjaju panjevi, a situacija na požarištu se prati nakon što je vatra sinoć ugašena.

U saopštenju se navodi da su trenutno aktivni požari na lokalitetima Trebinja u rejonu Trebinjska brda gdje gori trava i nisko rastinje i Kotezi, gdje je požar zahvatio travu i bjelogoričnu šumu, a izgorjelo je i nekoliko stubova dalekovoda.

Požar se širi u pravcu sela Mišljen i Bančići, u opštini Ljubinje, ali je odbijen od kuća i za sada ne predstavlja opasnost za stanovništvo i objekte.

Na području opštine Bileća aktivni su požari u rejonu sela Davidovići i Luke, a akciju gašenja otežavaju nepristupačan teren i jak vjetar. Požar u rejonu Pađeni zahvatio je nisko rastinje i bjelogoričnu šumu. Požar koji je izbio u rejonu Bezđeđe, u opštini Nevesinje, juče je odbijen od kuća, ali se širi u pravcu sela Lukavac.

Na požarištu u rejonu Gostun, u opštini Novo Goražde, i dalje mjestimično tinjaju panjevi, a situacija se i dalje prati. Ovi požari trenutno ne ugrožavaju stanovništvo.

U toku jučerašnjeg dana, efikasnim intervencijama vatrogasaca, ugašeno je više požara u početnoj fazi, i to u selu Zabrđe, u opštini Milići, u rejonu Zagoni i Viogora, u opštini Srebrenica, u rejonu Kopita, na Sokocu i u Postoljanima i Trusini, u opštini Nevesinje.

Republička uprava Civilne zaštite i dalje prati situaciju na požarom ugroženim područjima.