Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo prijedlog građana plenumaša, kako niko ne bi ostao bez posla nakon sistematizacije: Za radno mjesto policajac: Završena osnovna škola ili NK radnik. Za radno mjesto komandir: Završena srednja škola u Širokom Brijegu, Grudama. Za radno mjesto inspektor: Visoka poslovna škola ili VŠS stečeno u Kobiljači, Rakovici, Kiseljaku ili Busovači. Za ministra MUP-a: Naučno zvanje Magistar, Univerzitet u Travniku ili Bijeljini.
Pa zar već nije propisana vrsta stručne spreme za svako radno mjesto o_O
Iznenadio bi se kad bi malo "zarovio" u strucne spreme i diplome ljudi u javnim ustanovama, kantonalnim sluzbama, itd. To je opsti haos.
Skupština, pa njena Komisija za sigurnost, onda Odbor za žalbe, zatim premijer i ministar i komesar, pa Uprava policije i svakako Jedinica za profesionalne standarde. Rješenje problema? Povećati broj u Odboru na idealnih 5 ili najidealnijih 7. I povećati stručnu spremu, da moraju kupiti diplome, a onda isti nerad, mito i saobraćajni prekršaji sa fakultetom.
Kad se sad masovno krene u upisivanje i kupovanje diploma po travniku, sirokom i kojekakvim kvazi fakultetima i univerzitetima, haj ja daj pare i imas diplomu.
KO NA ILIDŽI NE GLASA PO SISTEMATIZACIJI, dijete mu doživi saobraćajnu na Ilidži !
http://www.avaz.ba/clanak/140132/alija-budnjo-radnicima-i-gradanima-dijeli-upute-i-nareduje-da-glasaju-za-sda?url=clanak/140132/alija-budnjo-radnicima-i-gradanima-dijeli-upute-i-nareduje-da-glasaju-za-sda
@frka Izvod iz čalnaka: KAd sam vidio da su izbori i namješteni mislio sam da zovem policiju. Ahahahahahhahahahhahahha. Koju ba policiju JEL BUDNJINU I ČAMPARINU ????
Strucna sprema-Rodjen u SDA..
Jesil gledo film Bitka na Kosovu kad novi Sultan Bajazit dade smjernicu: KO JE SA NAMA UNAPREĐUJ, Ko je protiv na SJECI ! Od tada do danas se u Sarajevu nije ništa promijenilo, KAKVA BA CRNA SISTEMATIZACIJA kakva ba školska sprema , kome to treba . BAkiru ne smeta ni MINISTAR U GORAŽDU SA FALSIFIKOVANOM DIPLOMOM a kamoli da mu smeta visoskopozicionirani POLICAJAC u KS gdje mu je i NAJVRJEDNIJA OPŠTINA CENTAR !
Jel ovo hoćete da pogurate ove što prodaju diplome?
I oonda privedu Dodika da da izjavuj što se BiH raspala.
---- "Policijski komesar u potpunosti kontrolira rad Uprave policije" U CUNAMIJU NASLOVA O RADU ISLAMSKE države u KS ovo je najgori. PRavomoćno osuđeni VAhid Ćosić koji ima završenu VOJNU ŠKOLU, jedno je vrijeme radio kao OTPRAVNIK VOZOVa, pa je uz pomoć vjernog i legendarnog Irfana NEfića tako otpravljao i SVE ŽALBE NA RAD POLICIJE. VJerujem da je do sad bilo dovoljnoi za rukovodeće mjesto završena MEDRESA pa tu nije neki zakon ni sistematizacija ni bili potrebni.
http://thebosniatimes.ba/clanak/7352 ALIJIN SIN JE UBICA?! Latić: Ako cijeli Grad zna, zašto niko ne smije reći ko je i kako ubio mladića DŽENANA MEMIĆA!
UBICA JE SINA ALIJE BUDNJE, koji je upravo posato GLAVA BEGOVSKE PORODICA a begovi su u Sarajevu amnestirani od UBSITVA SVE DOK SE NE DONESE ZAKON DA NISU ! Čak su su i KOMESRARA POLICIJE SMIJENILI KO ZADNJU UŠ I FUKARU da bi to prikrili ! http://narod-ne-zna.weebly.com/alija-budnjo--ali-beg-budnjo.html
@frka A odjel sarajevske policije za premještanje leševa je svoju profesionalnsot DOKAZAO I UBISTVOM PROF DOKTORA SULEJMANA REDŽIĆA !
strucna sprema:rodjak
Za srednju mitološku sva su propisana .
HEBO MAJKU ZAVRSIS MEDICINSKU I ĆAĆA TE ZAPOSLI U SUD, TO SAMO KOD NAS IMA
Alija Budnjo električar a tajkun u hotelijerstvu. I BEG !
Skole. MUP ovi, ViK , GRAS pa koga lazemo i jos nebroj drugih da su to deponije stranackih kadrova
Kako je primano do sad u policiju kad nije bilo sistematizacije. Da nije gluho bilo oglasom ? Ako nije HAJMO SVIM OTKAZ, usvojiti sistematizaciju ali i zakon o porijeklu imovine, pa kad dokažu da nemaju kafane, dionice desetine hiljada dunuma nekretnina, nisu članovi partije niti ekstremnih vjerskih skupina: ONDA NA KONKURS AGENCIJE ZA DRŽAVNU SLUŽBU. Ili će Policija i dalje biti DRŽAVA U DRŽAVI ? A možda i islamska ?? JEr tek je baš nedavno u KS usvojen zakon o policiji !!!
Upravo tako a ne kao do sada dojucerasnji cobani sa kojekakvim aksam skolama pa kako oni misle
Svi mi kada napuštamo BIH se pridržavamo pravila i hvalimo policajce u nekoj drugoj zemlji. Hajde da malo pohvalimo i zamjenu ovih istrošenih kadrova iz MUP-a.Lijepo je brate vidjeti ove mlađe policajce i policajke sa lijepim pristupom. Lijepo ti pa čak i onda kada te kazni i sramota te da se prepireš sa njim. Vrijeme je da se ovi dosadašnji "drotovi" zamjene.