BiH
0

Široki Brijeg: Proslava dana općine 11. avgusta

FENA
Miro Kraljević
Miro Kraljević
Načelnik Općine Široki Brijeg Miro Kraljević i mr. sc. Drago Martinović, iz načelnikova Ureda za odnose s javnošću, održali su konferenciju za novinare u povodu Dana općine i proslave blagdana Velike Gospe.

Načelnik Kraljević govorio je o projektima koji su planirani u posljednje vrijeme, o projektima koji su u toku i o budućim planovima. Među najvažnije projekte koji se trebaju završiti spadaju vodovodi u mjestima Knešpolje, Kočerin i Turčinovići te izgradnja škole na Pecari, u koju je investirano 1,3 miliona maraka, ali nedostaje još 2 miliona, izjavio je Kraljević.

"Proračun općine smanjen je od 2009. za 30 posto. To su velika sredstva, ali situacija je ista i u ostalim općinama kantona", kazao je Kraljević i dodao kako se sredstva za dovršetak škole na Pecari očekuju od Zapadnohercegovačkog kantona i Federacije. Ta se sredstva moraju dobiti jer samo Široki Brijeg ima 5.000 učenika, a cijeli kanton 15.000, istaknuo je Kraljević.

Na konferenciji je iznesen i podatak da je u prošloj godini od oko 120 miliona maraka javnih prihoda koji su nastali u Širokom Brijegu, samo je 6,7 miliona vraćeno Općini.

Drago Martinović predstavio je program proslave Dana općine koji počinje u četvrtak, 11. avgusta, kada će biti održana večer gange, gusala i bećarca.

U petak će biti položeni vijenci na Trgu širokobrijeških žrtava te održana svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj će biti premijerno prikazan dokumentarni film "Široki Brijeg" .

Na Trgu širokobrijeških žrtava u petak i subotu bit će upriličen zabavno-muzički program, a u nedjelju je uočnica Velike Gospe i mimohod s kipom širokobriješke Gospe kroz grad. U ponedjeljak, na blagdan Velike Gospe, bit će služena svečana sveta misa u 11 sati, a navečer će biti održan koncert Jasmina Stavrosa.