Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a što samo TZ? nije da to nema u svakom gradu :) jedino možda ne u Travniku i Kiseljaku jer njima ni ne trebaju udžbenici :D:D:D
Kako drugačije studenti da dođu do stručne literature osim da je kopiraju...uči se po knjigama koje su godinama stare pa si zahvalan ljudima u kopirnici što su ih uopšte nabavili....još jedan atak na obrazovanje i mlade u ovoj zemlji, svi dobro znamo kako se je teško školovati danas kod većina roditelja zaradi 500-600 KM....pital se iko zašto biblioteke na fakultetima nemaju knjiga
Bolje da četnike hapsite po istočnoj Bosni i Hercegovini...
Win-win situacija. Jedni ce prisiliti studente da kupuju knjige, a drugi nabijaju normu na laganim i bezveznim predmetima. A knjige profesora sve kopirane!
Ovo na slici su fotokopirnice kraj Filozofskog Fakulteta, gdje studenti kopiraju skripte. Velika prijetnja državi čim je SIPA izašla na teren. Ej 'ljebe gdje mi živimo!
pa niti jedna kopija bilo kakve knjige ili nečega nema dozvolu izdavača :P
Nama samo meteor kakav moze pomoci da nas sve kolektivno unisti pa da ljudi koji se budu radjali zive rahat bez ovih lopova kojima sve smeta osim njih samih
presmjesno ;D
studenti i srednjoškolci postali krimosi, zbog kopiranja knjiga, da nije žalosno bilo bi smiješno. mora da je neko od tužilaca izdo neku knjigu, a studenti je ne kupuju nego kopiraju. što ne odu malo po javnim preduzečima vršljat ?!
pišaj sirotinju
Ovo 100% podržavam. Intelektualno vlasništvo je kao i svako drugo vlasništvo. Čovjek se školuje, stručno usavršava, radi ko konj, stekne neko znanje i iskustvo i pretoči ga u knjigu, nađe izdavača (i sve što ide uz to), a Lola fino to iskopira i prodaje po 20 KM. Ma idi ba u pm.
@yolo pusti te strane kompanije.. I onako previse love imaju ..ali nek se bar koristi legalno nasim proizvodima
Ovo nije vise vrijeme zarade na taj nacin. Ne mozes knjige i dvd filmove prodavati u doba interenta i svega sto on pruza. To je isto ko da ja otvorim igraonicu i odem ljudima po kucama gasiti plejke i tuziti na narusavanje kojekakvih akata o vlasnistvu i pi*kama matera vam vasih lezihljebovickih
Bravo SIPA udri samo po Federaciji a u RS u kppirnici mozes i mitraljez kupiti. Puuu stoko cetnicka.e moj bosnjo nece ti biti dobro dok ti srbin sigurnost daje.
Ne bira SIPA gdje ce pretresati, vec dobiju nalog, tako da nisu nista krivi.
Blago nama ako su nam kopirnice trenutno najveći problem u državi. Utopija jbt.
Tako je državo, udaraj po sirotinji, dok nam lopovi na vlasti pokradoše sve živo i sprovode sve vrste nelegalnosti !
pa isti ti udzbenici koje pisu nasi "stručnjaci" i jesu ukradena i prepisana djela svjetskih stručnjaka. znaci nasi "doktori nauka" mogu krast od od svjetskih stručnjaka a nasi studenti sa dvije marke u dzepu ne mogu kopirati to ukradeno djelo?
A sto isti autori (citaj profesori) prepisuju knjige od drugih autora i svake dvije godine rade nova izdanja ko fol izmjenjena, to nikom ne smeta. A pogotovo ne smeta sto profesori prodaju svoje knjige na predavanjima, a te iste knjige ne mozes kupit nigdje vise ? Na kraju ko ce najvise ispastati, tj. studenti koji ce od budzeta svojih roditelja morati uzimati pa i do 10x vise novca da bi kupili knjige umjesto da ih kopiraju.
zaboravio si spomenuti profesore koji traze seminarske i slicne radove od studenata u elektronskoj formi kako bi to koristili poslije za vlastite knjige
@Berserker zabovario sam dodati: davao sam i ja svoje radove u elektronskoj formi, ali dobro zakljucano u .rar formatu, anravno, nakon upisane ocjene, heheheh :)