Samo u BiH
901

Šintori oteli udomljenog psa vlasniku

Sarajevo-x.com
Sarajlija Adnan Kahrimanović danas se našao u situaciji za koju nije nikad ni pomišljao da bi mu se moglo desiti - borio se za život udomljenog psa. Donosimo njegovo svjedočenje i video koji je tom prilikom snimio.

"Poštovani građani Sarajeva i BiH. Danas sam se zakleo da ovakav način "uređenja" naše lijepe države neće proći bez moje žestoke borbe protiv svega onoga što nema nikakvog zdravog razuma i logike!

Naime, moj posljednji problem sa "državom" je počeo jučer kada su šintori došli u vikend naselje gornje Vlakovo da pokupe sedam pasa lutalica, nakon što su ih sve pokupili vidjeli su moga psa Čarlija u mom dvorištu kuće, (samo da napomenem Čarli ima dvije ogrlice na vratu i iz aviona se vidi da nije ulični pas) nažalost pošto je Čarli dresiran odazvao se na komandu "dođi" od strane radnika šintora te su ga zajedno sa ostalim psima odveli u šintoraj. Mojim riječima kazano ukrali su ga!!! Nakon što sam od komšije saznao za navedeni slučaj (koji je svjedok svemu gore navedenom), odletio sam u šintoraj što se kaže "bijesan kao pas". Kada sam gore došao primio me "Gospodin" Mustafa Maglajlija i pokazao mi je mog Čarlija svezanog u kavezu (vidno istraumiranog), o uslovima smještaja nemam hrabrosati niti da napišem jednu rečenicu, i rekao "eh evo tvog psa" kada sam zatražio da mi ga da rekao mi je da izađem napolje donesem dokaze da je pas moj te da mu dam 140 KM ako hoću svog Čarlija.

Nakon čega sam mu vidno potresen objasnio na koji način mi je pas ukraden iz privatnog dvorišta moje kuće nasmijao se i rekao "ti si hiljaditi koji mi je to rekao već haj ti meni daj pare ako hoćeš svog psa"! Nakon toga više nisam ništa rekao "gospodinu" već sam samoinicijativno otvorio kavez u kojem se nalazi i odnio sam ga do svog auta. Nakon toga dolazi par uposlenika od kojeg jedan kojeg zovu "šefe" mi je zavrnuo ruku i rekao nećeš ti nigdje sa njim!

Nakon svega nije mi ostalo ništa drugo već da pozovem policiju koja je kad je došla ustanovila da sam nezakonito "ukrao" svog psa i da moram platiti. Pitao sam šta je sa usvajanjem pasa, ako čovjek hoće da ga izvede iz karantina i usvoji, na što se opet upetljao "gospodin" Maglajlija (direktor šintoraja) i rekao: Možeš usvojiti sve pse besplatno iz šintoraja, ali samo njega ne možeš jer je on tvoj i moraš mi platiti"! Uglavnom, nakon toga, uz prisustvo policije, opet su mi ukrali Čarlija iz mog auta i vratili su ga u šinteraj! Kao što vidite postoji i klip na YouTubeu koji se zove "okršaj u šinteraju" na tom klipu se fino vidi druga krađa Čarlija od poštenog građanina Sarajeva uz prisustvo policije kako bi šintori mogli dobiti svojih 140 KM!

Ja sam sam sebi obećao da me više niko nikada ucjenjivati neće te da pare iz principa ne dam jer me ovaj način "poslovanja" podsjeća na način kada Vam ukradu vozilo i kažu "ako 'oćeš auto daj pare"! Ja ću se boriti do kraja tužit ću i Kanton i komunalno preduzeće i državu ako treba potrošit ću hiljade maraka ali ću dokazati "gospodi" ucjenjivačima da "para nema, more bit bidne ali para nema".

Sve što od Vas molim je podrška u nastojanju uvođenja bar malo razuma i logike u "mozak" političara i svih "direktora" iz doba kada se sve moglo!"

Adnan je ostavio i broj telefona za sve one koji imaju informacije koje bi mu mogle pomoći: 061 916 380.