BiH
14

Sindikat Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH: Nastavljamo štrajk

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što se danas u medijima pojavila informacija o prestanku štrajka policijskih i državnih službenika, redakciji portala Klix.ba obratio se Ermin Kadrić, predsjednik Sindikata Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i demantirao navedenu vijest.

"Odgovorno i argumentovano demantujemo sve zlonamjerne insinuacije povodom očitovanja gospodina Jure Bilića o prekidu štrajka, te konstatujemo da do prekida štrajka nije došlo, niti će doći dok se ne ispune naši zahtjevi, odnosno dok se naše članstvo ne očituje putem ankete", naveo je Kadrić.

"Za prekid štrajka po Statutu u Samostalnom sindikatu državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama Bosne i Hercegovine jedine ovlasti za donošenje takve odluke ima Štrajkački odbor, uz potvrdu Upravnog odbora Sindikata. Do danas odluka o prekidu štrajka nije donešena, što demantuje izjavu Jure Bilića", pojašnjava predsjednik Sindikata Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

"Zbog ovakvih i sličnih jednostranih postupaka od strane Bilića, Hasanovića i Šarović, pokrenuta je inicijativa 18 sindikalnih organizacija za sazivanje Vanredne skupštine Samostalnog sindikata državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama Bosne i Hercegovine, kako bi se gore navedeni smijenili i tražila njihova odgovornost za štetne odluke po sindikat koje su donešene u njihovom mandatu", navodi se između ostalog u saopštenju.