BiH
0

Silajdžić: Poboljšanje rejtinga BiH nakon potpisivanja sporazuma s EU

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić danas je u Zvorniku izrazio nadu da će nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH s Evropskom unijom, rejting naše zemlje biti mnogo bolji i da će BiH biti prihvatljivija za investicije.

Najavio je da će se u tom smislu od predstavnika bh.vlasti učiniti sve što je moguće.

"Predsjedništvo BiH je jednoglasno u tome da posebnu pažnju treba obratiti na ekonomsku situaciju, posebno u povratničkim sredinama", naglasio je Silajdžić i najavio donaciju iz Saudijske Arabije od 338.800 eura.

Ta sredstva bit će utrošena za asfaltiranje šest putnih dionica u dužini od 9,3 kilometra u osam povratničkih naselja u toj općini.

Silajdžić je ocijenio i da su uvjeti života stanovnika Zvornika posljednih godina znatno poboljšani, a politička situacija je stabilna i međuljudski odnosi zadovoljavajući.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je s predstavnicima lokalne uprave razgovarao o ekonomskoj situaciji i zapošljavanju te drugim problemima povratnika i ostalih građana općine Zvornik.

Zoran Stevanović, načelnik Općine Zvornik, istaknuo je da će spomenuta donacija značajno olakšati život povratnika u zvorničkim selima, javio je Radio RS-a.

Silajdžić je danas posjetio i jednu povratničku porodicu u zvorničkom selu Liplje.