Pod istim krovom
0
Sezona pljuvanja
Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Slažem se! Vasković mi djeluje puno poštenije od bezimenog ološa u javim servisima...ali izgleda da je njegov grijeh što je priznao grijeh i ispričao se kako-tako, ipak se ispričao!). Bakir je ispao bijednik
Vasković se izvinuo za počinjeno i to treba pozitivno vrednovati. Slažem se sa Burićem.
Aferim Ahmede,počesto znaš poprilično fuliti, ali si ovaj put pogodio \"u sridu\".
zasto se majke srebrenice ne vracaju vise na svoje??
a da li bi taj isti Vaskovic osim cinjenice da je jednom izjavio da je bio u Srebrenici \'95. godine., nasao za shodno da tebi Buricu ili bilo kom drugom kolegi \"sa druge strane\" onako uz kafu ili koju casicu, se \"pojadi\" kako je jednom covjeku \"muslimanu\" gore navedene godine postavljao pitanja koja nije mogao ni KGB-e. Sta mislis stari ?? NIKAD, da nije bilo objavljivanja snimka.
Obzirom da je matematika najkonkretnija nauka, a njeni zakoni najopipljiviji, onda nas sistem vrijednsoti (kao i omiljeni sport \"ppljuvanje\" ) stvarno nije tesko objasniti- kakvih je najvise takvo je drustvo....;) enjoy
..PLJUC !
Ovakvih situacija u ratu je bilo dosta, samo sto nakon toga se nije desilo da neko ubi.je u par dana tolike hiljade ljudi. Tako da treba vratiti malo film unazad, reci kako smo i mi radili isto ili slicno i onda zamjeriti samima sebi ako zamjeramo ovom liku i likovima slicnim njemu. On je bar dosao i reko da mu je zao, sto ne znam da je iko ikad uradio u ovoj drzavi od rata pa do danas. Da bar svi koji su javno pricali gluposti u ratu i nakon rata dodju i kazu da im je zao radi toga, bio bi to veliki korak naprijed.
hraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak-pljuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuucccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc
Etička dilema koju postavlja Bure: \"Kako cijeniti ljude: prema onome što su bili dok su sudjelovali u zlu, ili od onoga trenutka kad su zlo odbacili i počeli činiti dobro?\" zapravo možda i nije sama po sebi toliko velika i nerješiva kakvom je čine ljudi. Naravno, idealno bi bilo kada bi zakon (pod uslovom da se u jednom društvu pokazao optimalno pravednim) bio vodilja i u onom etičkom prosudjivanju.Po toj logici, o Vaskoviću bi trebalo suditi u skladu sa pitanjem da li se on krivično goni jer je intervjuisao stradalnika Srebrenice i bio u Srebrenici u kritično doba? Odgovor: Ne. A da li bi trebalo stvoriti zakonske pretpostavke da se osobe za koje se utvrdi da su svojevoljno učestvovale kao novinari (pogotovo pristrasni) u situaciji poput Srebrenicie je drugo pitanje, kojim bi se dalo i možda trebalo pozabaviti... Što se tiče pljuvanja, ne zna šta je tu čudno? Pa nije li to jedan od naših najpoznatijih prozivoda? Uporedimo samo kometare naših portala s drugima
Svaka ti dala.
Potpisujem sve sto je receno u ovom clanku.
Tacno. U BiH je same problem sto ima veoma mnogo Lalovica (a veoma malo Vaskovica) koji se jos uvijek rado kriju iza mracne maske proslosti u zelji da ta podjeljenost zauvijek ostane utemeljena, jer bi u suprotnom to znacilo poraz i pitanje legitimiteta manjeg entiteta. Vjeruje se jos uvijek u nevjerovatne ideolosko-politicke misije, medijske lazi i zavjere, kao sto to Dodikova politika ispoljava.
@objektiv citat 1: \"No, činjenica da je cijela javnost skočila da Vaskovića, koji se, ipak, posuo pepelom i odrekao zločinačke ideologije, postavši jednim od najoštrijih i najkonzistentnijih kritičara sprege nacionalizma i kriminala oličene u Dodiku ...\" citat 2: \"Vasković je neko protiv koga ne postoji krivična prijava\" citat 3: \"Uz sve mane koje ima Vasković i ljudi slične fele, čovjeka je bolje cijeniti prema onome što je učinio nakon što se odrekao zla, nego prema onome što je radio dok je u zlu sudjelovao\" Možda sam pregrubo rekao „podržava“, no, u svakom slučaju, ko opravdava predmetnog gospodina i razvodnjava ovaj zločin je licemjer. Osim toga „mekšanje“ svijesti naroda nas je i dovelo 1992 tu gdje nas je dovelo. Autor ovog teksta je baš zato u prvom planu jer se nije poklonio mišljenju većine, razlikuje se od ostalih, uz to ima i asa u rukavu za ne daj Bože opet rata – „nisam ja bio protiv“. E to su osobine licemjera!
Pa buricu jesil se to odrekao alkohola ili sto su ti clanci sve objektivniji. Postaju ti clanci sve bolji i bolji ali nemoj se opustiti. Bakir je pravi gmaz koji je dodika i ostale raskrinkao samo pomocu Vaskovica. Iako djeluje u svrhu SDP - a ipak je bolje sto ih ima nego da ih nema. Nek samo smekaju kako nas politicari kradu jer to je taj ne uvijek ,ali skoro uvijek istiniti dio njihove price. Inace bi Haris vjerovatno dobio jos jedan mandat. I nek niko ne laze da nije prevarant jer ima snimak bas zahvaljujuci propagandnom programu od 60 minuta. Ja ne vjerujem da je ono nastimano.
Zabio bi ga i Ahmo baletanu, ašćare.
Izvini, ali gdje si procitao da je neko podrzao Vaskovicev postupak iz \'95. ili opcenito tih ratnih godina?