BiH
208

Šemsudin Mehmedović: Protesti su se trebali održati na drugom mjestu

Piše: J. H.
Šemsudin Mehmedović
Šemsudin Mehmedović
Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentu BiH, kazao je da današnja sjednica neće biti nastavljena nakon što zastupnici iz RS-a nisu došli na proširenu sjednicu Kolegija.

On je kazao da se situacija usložnjava i poprima politički karakter.

"Ovo što se dešava ispred Parlamenta BiH trebalo se desiti na drugom mjestu", kazao je Mehmedović, aludirajući na Banju Luku i tamošnje entitetske institucije.

On je optužio ministra civilnih poslova BiH Sredoja Novića da zloupotrebljava implementaciju presude Ustavnog suda BiH kada je riječ o JMB.

"On želi progurati još neke odredbe za koje nema saglasnost u Parlamentu. Na taj način, nažalost, trpi najosjetljivija grupa građana, a to su bebe koje nemaju JMB", izjavio je.

Dodao je da šestorka mora preuzeti odgovornost i da moraju naći konsenzus za rješenje cijelog problema.

"Mi iz kluba SDA se ne osjećamo ugroženim i smatramo da se sjednica trebala nastaviti. Jedna grupa zastupnika smatra da nisu sigurni i zadužili su adekvatne službe da im omoguće da napuste zgradu Parlamenta", kazao je Mehmedović.

Iako su demonstranti blokirali sve izlaze Mehmedović smatra da će izaći bez ikakvih problema.

"Kako budu drugi izašli i ja ću. Ja se ne bojim i nema razloga za to. Smatram da su zastupnici koji misle dobro ovoj državi i građanima BiH učinili sve da se ovaj slučaj riješi", dodao je na kraju Mehmedović.