BiH
6

Selver Keleštura izabran za v. d. gradonačelnika Zenice

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Selver Keleštura, dosadašnji pomoćnik Husejina Smajlovića, jednoglasno je izabran za vršioca dužnosti gradonačelnika Zenice na vanrednoj sjednici Gradskog vijeća.

Na jutros održanom sastanku kojem su prisustvovali predstavnici političkih partija, nezavisni vijećnici i predsjedavajući Gradskog vijeća Zenice Nebojša Nikolić jednoglasno je za v. d. gradonačelnika izabran Selver Keleštura, a to je zvaničnim glasanjem i potvrđeno na vanrednoj sjednici. Keleštura će na funkciji v. d. gradonačelnika biti do oktobra kada su raspisani lokalni izbori na kojima će biti izabran novi gradonačelnik.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Zenice Nebojša Nikolić zahvalio se svim političkim subjektima i nezavisnim kandidatima na jedinstvu tokom proteklog teškog perioda. U svom govoru Keleštura je kazao da je u karijeri najmanje želio da mu se ovo dogodi.

"Iako se radi o obavljanju funkcije šefa uprave do skorih lokalnih izbora, razlog za ovakvo imenovanje duboko je potresan. Ipak, svjestan činjenice da poslovi javne uprave moraju teći svojim tokom, kao što teče i sam život, prihvatam vašu odluku i učinit ću sve da opravdam očekivanja", izjavio je Keleštura.

On je dodao da je dugogodišnji rad s načelnikom za njega predstavljao iskustvo i priliku da upozna kako se ideje provode u djelo, a ne kako se traže izgovori i opravdanja.

"Institucija mora imati prioritet nad pojedincem ili interesnom grupom. Zenica će biti jaka onoliko koliko budu jake njene institucije, posebno Gradska uprava koja vodi poslove lokalne zajednice. Pozivam sve aktere političkog života u Gradu, sve građane, stručne i profesionalne osobe da se okupimo oko jedinstvenog cilja razvoja Grada Zenice na dobrobit građana i svih koji s nama posluju ili nas posjećuju", dodao je Keleštura.

Nakon govora se zahvalio članovima Gradskog vijeća na izboru i ukazanom povjerenju te izrazio nadu da će nastaviti onako kako je radio i gradonačelnik Husejin Smajlović.