BiH
0

Selvedin Avdić u OP-u BH radija 1

Sarajevo-x.com
Omladinski program BH radija 1 i ovog ponedjeljka od 14 do dva sata iza ponoći donosi:

Infopol – dežurni informator OP-a, sa aktuelnim i korisnim informacijama o stipendijama, različitim studentskim programima, akcijama, kampanjama i ostalim interesantnim dešavanjima za sve aktivne omladince/omladinke...

Čuj BiH – magazin sa prilozima i pričama čiji su autori novinari/ke i saradnici/ce OP-a iz cijele BiH. Saznajte nešto više o aktuelnim dešavanjima u većim bh. sredinama, a danas (kao i u narednih par izdanja OP-a) donosi i priče iz Zvornika.

Treći (i najduži) dio radio adaptacije romana "Sedam strahova" Selvedina Avdića danas je na programu u terminu emisije Kost u grlu. U današnjem, posljednjem dijelu ove adaptacije, čut ćete i samog autora, koji govori o pojmu straha, kao inspiraciji za svoje djelo...

Današnji filmski žurnal OP-a, Cinema Express, pored uobičajenih sadržaja, bavit će se (naravno) i netom održanom dodjelom Oscara, tj. najvećim dobitnicima i gubitnicima na posljednjoj dodjeli nagrada Američke filmske akademije.

Do 19 sati bit će vremena i za komad DJ seta čiji su autori Freestylers, respektabilni DJ i producentski tim iz UK, a koji je snimljen za još respektabilniji Solid Steel radio show, britanskog Ninja Tunea.

BH Demo Liga je u svom standardnom terminu (19:10 do 20:00 sati) i donosi ponajbolje od domaće demo scene. Nakon toga u Anatomiji zvuka Dragan Vuković nastavlja predstavljanje albuma "Morning Cluster" sastava East Rodeo, promovira EP "Senorai", riječkih Hesus Attor, zatim dvije pjesme sa još neobjavljenog albuma beogradskih Temple Of The Smoke, te novitete Nafta-Subotica, Soulsightseeing-Malmo...

RAM Show je još jedna muzička emisija, u kojoj vam DJ Djoha servira interesantne novitete iz različitih contemporary žanrova – na programu od 21:03 do 22 sata.

OP raciju, noćni/kontakt program, možete slušati (i učestvovati) od 22:15 sata pa sve do ponoći. Sa vama će biti Ademir i Boris, netom pristigli sa zanimljive putešestvije po mediteranskoj obali...

Oscilator radio show počinje 10 minuta iza ponoći, i donosi vam uobičajenu porciju cool elektronike, sve do 1:00 sat, a pet minuta nakon Oscilatora slijedi i novo izdanje Metamorfoza Semira Behrama, koji u najavi za večerašnju epizodu kaže da ćete imati priliku čuti "radio u radiju, ime u imenu, suicid mrtvih - prevoz duša, inauguraciju nove titule stvarnosti pod činom apokalipse" i dodaje: "Metamorfoze ugošćavaju radioemisiju, koja će na kraju izvršiti suicid padom sa nebodera pravo na vaše uši."

Odaberite nešto za sebe iz naše današnje ponude, a činite to i svakog narednog ponedjeljka...za vas smo on air od 2 do 2. Do slušanja!