Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma ok je Sejo, u bujici rijeci koju je uvijek u stanju izgovoriti u bilo kakavom intervjuu, proturi on tu i tamo po koju pametnu...
Hoće preko kvaniteta do kvaliteta. A za sebe misli da je genije. U svakoj rečenici najmanje jednom kaže "ovaj", a zna i po 4 puta odalamit.
ideologija...za mnoge je genije...pa vjerovatno i za tebe...nemoj se ljutiti al tako mislim...pored svega sto je reko ti cuo samo kolko je puta reko "ovaj"
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Sejo pricas pricu koju znaju bebe u besikama.. Problem je ustav a ustav se ne moze promjeniti kad 2/3 ne zeli a i ova 1/3 u promjenama gleda svoju korist.. i tako da smo ga u svakom slucaju popusili
Polako... sad ce to... jos malo koju godinicu. Nismo jos dovoljno gladni i jadni za pravim promjenama. Jos nemamo generaciju cija su DJECA gladna hljeba. A sad ce to. Post-ratnoj generaciji je imao ko da si odkida od usta da ih hrani i oblaci ili da im salje pare iz inostranstva. S jedne strane raste dug, s druge strane rastu djeca u nezaposlenost, s trece pak mudraci koji nas u ovo uvalise balansiraju vec na rubu rake... I ne samo oni na vlasti, nego i svi oni sto su za njih glasali a i dalje glasaju. Ovo sad je bilo nesto sitno protesta i malo nereda. Nemiri su nesto skroz trece. Bebe mogu da zive mnogo duze bez JMBGa nego bez mlijeka. Nismo jos tu. Bit cemo. Generacija 95-96 gazi u punoljetnost, roditelji im na birou, a penzije od kojih svi zive samo sto nisu nestale. Kad se uskoro s jedna strane skale pojave pelene a s druge tabuti... A na sve tri trecine koje postoje samo zato jer nam kazu da postoje je isto - dok je jednoj drugoj trecini dobro i nista im ne fali. Bit ce interesantno.
Cekaj dok se pocnu razmnozavat. Da su svi ne znam kakav ljudski otpad pa da SVI prosto krenu ostavljat bebe po ulici pa budemo morali uvesti specijalne kontejnere za bebe (ne bacaj staklo unutra) - ima onih 9 mjeseci kad se trazi vise hrane polovini te generacije. Pa biraj... oces donjet kuci sta za pojest ili da ti pojede mozak. A sve stoji. Nema s druge strane skale vise penzija, nema posla, ekonomija u gorim govnima nego danas... nema dakle ni poreza da se pune budzeti, pa nema ni plata i penzija... i tako spiralno dole. Pa biraj... hoces na njivu (neces, nema ih po gradu), hoces li krasti po kucama (sve do jednom) ili ces na ulice da prosis ili da protestvujes. Nista novo. Samo sto ce biti vise takvih a situacija gora. Kad upadne ekonomija ispod odredjene granice, krenu nestasice svega i svacega jer postane skupa i nesigurna dostava i skladistenje robe - jer postane normalno da se kradu sleperi po carinskim terminalima. A sve manje para za budzet - na kom je i policija i sud.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mojne i ti sejo palamuditi bgt ima ih previse sto to rade
Sejo narkoman našao da uči djecu o životu!
Dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak iz reda ostalih, zastupnik u Skupštini KS i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Damir Čardžić, danas je javnosti predočio pojedinosti Deklaracije o izmjeni Ustava FBiH koju je uputio u zvaničnu procedure rukovodstvu Skupštine Kantona Sarajevo. Deklaracija je odraz nužde i zvanične akcije koju Boljitak zagovara i provodi skoro godinu dana na području cijele Federacije BiH a tiče se ukidanja kantona u Federaciji BiH. “Ukidanjem ovih institucija, ukinuli bi funkcije za 10 premijera, 95 ministara, 295 poslanika i 58 delegata i kompletnu njihovu administraciju, tajnice, sekretare, razne pomoćnike, savjetnike i sve ostale. Dio administracije i pozicije u kantonima kao što su one pozicije u policiji, sudstvu, obrazovanju, zdravstvu bi ostali na svojim poslovima s tim da bi bili na drugi način organizirani i imali bi mogućnost da imaju kvalitetnija primanja jer sada mnogo novaca iz kantona potroši administracija koja je generator korupcije i koja služi sama sebi a ne građanima Federacije. Izmjenom Ustava na ovakav način mi možemo dosegnuti do 500 miliona KM ušteda. Predviđeno je da sadašnje ovlasti. Podsjećam da se danas prema općinama svi nivoi vlasti odnose krajnje maćehinski a ponajviše kantoni. U općinama se ubiru svi prihodi, na teritorijama općina su sva ona bogatstva i svi resursi pomoću kojih se pune budžeti. Smatram da neka općina treba da je u stalnom procesu razvoja a ne u stalnom procesu u kojem joj se nepravedno otima. Pored ovoga, novi ustav bi osigurao i političku stabilnost što je veoma važno za buduće investicije. Ukoliko bi se usvojili navedeni prijedlozi, u naredne četiri godine bi stvorili uslove za otvaranje 200 000 novih radnih mjesta za naše građane. Smatram da se sadašnja zakonodavna vlast na nivou kantona mora očitovati o ovome jer sami građani to jasno i glasno zahtijevaju. Građani su kazali da ne žele kantone i vjerujem da svi oni koji sjede u zastupničkim klupama, pogotovo u klupama Skupštine Kantona Sarajevo, htino treba da daju svoj stav po ovom pitanju. Vjerujem da će ipak interesi građana preovladati i da će moje kolege u Skupštini imati sluha za ovo te da ćemo zajedno uskoro doći do onoga trenutka kada ćemo reći „kantoni kao karcinomi u ovoj zemlji, više ne postoje“. Očekujem razumijevanje od strane skupštinskog rukuvodstva, pogotovo što je ovo upućeno za narednu redovnu sjednicu Skupštine Kantona”, rekao je Čardžić
U BiH se vrlo lako može desiti ‘’UKRAJINA No 2’’ u ova DVA mjeseca, a pročitajte i zašto. Naime, svaki sukob koji se desi prvo nastane u psiho-patogenim psihama onih koji su na vlasti. Zapadni naučnici su otkrili da je psihopate najlakše prepoznati po 1.) patološkom laganju, 2.) potpunom nedostatku grižnje savjesti i 3.) potpunom nedostatku suosjećanja prema drugima, što se zove empatija. Psihopate pate od potpunog nedostatka bilo kakvih normalnih ljudskih osjećanja i konstante paranoje. Čovjek je dualističko biće sastavljeno od materije i ne-materije. Kada ova nematerijalna strana dualističke strane čovjeka odumre radi grijeha i materijalizma, čovjek postaje prazan poput ljušture i bezdušan kao - zombi. Na zapadu za njih kažu – psihopate, a u našem narodu ih zovu bezdušnici. Odlaskom jednog bezdušnika ništa se neće promijeniti, na njegovo mjesto će doći samo njemu sličan psiho-patogeni zombi. Ovdje je problem u bezdušnom psiho-patogenom ljudskom resursu koji je generiran u vrhu državnih institucija i koji se klonirao od vrha do samog dna punih 20 godina. Psihopate ne mogu surađivati sa normalnim ljudima jer nisu na istoj frekvenciji. Kad jedan psihopata dođe u vrh, on prepoznaje sebi sličnog psihopatu jer sa normalnim čovjekom ne može surađivati, zatim ovaj klonirani psihopata ispod njega postavlja sebi sličnog psihopatu (bezdušnika) i tako se generiraju i redaju od vrha do samog dna hijerarhije. Psihopatija uopće nije psihička bolest, već samo jedno mrtvo stanje duše – bezdušno. RJEŠENJE za BiH i jedini zahtjev treba da bude PRIVREMENO ukidanje svih Stranaka kako bi Tužilaštvo bez straha od sankcija moglo pohapsiti i procesuirati korumpirane kriminalce u Vlasti i uvođenje nezavisnih PRIVREMENIH upravnika na svim nivoima vlasti kako bi se normalno odvijao život i uspostavila pravna država. Na ovaj način bi se zaustavila pravna anarhija koju psiho-patogeni ljudski resurs generira u vrhu države već 20 godina i koju su prenijeli na BiH ulice, a koja može izazvati ‘’Ukrajinu No 2’’. Ukoliko se to desi, neka nam je svima samo Bog na pomoći. Vidite li vi ovaj užas? http://www.liveleak.com/view?i=654_1392735073 DJELUJMO PREVENTIVNO DA SE UKRAJINA NE BI DESILA U BIH. TRAŽIMO PRIVREMENO UKIDANJE SVIH STRANAKA I HITNO PROCESUIRANJE PSIHO-PATOGENIH ''POLITIČKIH HULIGANA'' KOJI RUŠE DRŽAVNE INSTITUCIJE ZBOG LIČNIH INTERESA I PAPIRNIH NOVČANICA.
HITNA REVIZIJA PRIVATIZACIJE , VRAĆANJE POD OKRILJE DRŽAVE SVEGA ONOG ŠTO JE ”PRIVATIZIRANO” I POKRETANJE VELIKE PRIVREDE ! USVOJITI MORATORIJ NA ”PRIVATIZACIJU” I ZABRANU PRODAE SVIH PRIRODNIH BOGATSTAVA OVE ZEMLJE ( VODA , ŠUME , STRUJA , TELEKOMI , ITD.). UKINUTI ”BIJELI HLJEB” FUNKCIONERIMA ( SPRIJEČITI I OSVETU ZBOG OVAKVOG ČINA ) , PREKINUTI FINANSIRANJE POLITIČKIH STRANAKA IZ BUDŽETA ( BUDŽET SE SMIJE SAMO TROŠITI ZA OBAVEZE IZ RADNIH ODNOSA , NE ”STIPENDIRATI” STRANKE )
NISU TO ELITE VEĆ ''POLITIČKI HULIGANI'' KOJI RUŠE DRŽAVNE INSTITUCIJE ZBOG PAPIRNIH NOVČANICA, A KOJI PRIJE RATA NISU IMALI GAĆA NA G***CI KAKO TREBA.
BORBA GOLORUKOG I OPLJAČKANOG NARODA PROTIV ''POLITIČKIH HULIGANA'' KOJI RUŠE DRŽAVNE INSTITUCIJE ZBOG PAPIRNIH NOVČANICA.
fino objasni te 80-te koje neki uporedjuju sa nebesima...a fino objasni i ovo vrijeme i zasto ono izgleda ko zlatno vrijeme...Sula...vazda dobar...puno dao ovom gradu tih 80-tih...
sto ne mogu ovih dijesporaca, sejo sklonio g u zagreb i dosao mi u rajvosa nered prizivat.Ne rise jose karabaje ti..
e moj Sejo ovi neki novi klinci pojma nemaju kad murija ufati Omera a ovaj ni pet ni sest vec sedam puta u roku od dve minute...... ...........ko da je juce bilo
Bravo Sejo. Nema se sta dodati
To Sejo legendo, treba im zabiberit do balčaka i poslat ih u zaborav, pardon zatvor....
www.NISTEZNALI.com To je informativni sajt gdje mozete svaki dan da citate nove clanke i zanimljivosti koje niste znali.Mozete nam pisati preko kontakt forme sta zelite da saznate mi cemo pokusati napisati o tome clanak. http://www.nisteznali.com Facebook page Lajkuj te nas: https://www.facebook.com/nisteznali www.SPOTED.ba Sajt ima svrgu upoznavanja ljudi koje ste negdje vidjeli i niste bili u mogucnosti da se upoznate u tom trenutku, objavite spoted sa slikom ili ako nemate slike stavite avatar musko ili zensko imate tamo prilikom objave da stavite izmedu ta 2 avatara. I sad kad ste objavili spoted ljudi koji znaju tu osobu ostavice vam facebook profil ili reci od te osobe ime. http://spoted.ba/ Facebook page Lajkuj te nas: https://www.facebook.com/spotedbih
Eto,ne valja ni Sejo,E jebi ga narode!
pa kad je valjao.... osim šačici zagriženih srboslavo nostalgičara što bi od bosne pravili crveni kmeristan, odbijali Boga a trpili narcisoidnu budalu kojoj se klanjaju i dižu štafete....fuj stoko !!
tucac...znas li sta pricas...bolje idi nastavit tucat kamen ako moze glavom
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Sejo, drži se ti tambure.