Komentari (192)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U čemu je problem s ovim izmjenama zakona? Je li normalno da se netko preko noci izjasni kao hrvat i udje u dom naroda cija je osnovna funkcija zastupanje nacionalnih interesa. Istovremeno predstavlja kanton koji broji 28 hrvata. Braneci ovakvu nakaradu od postojeceg sustava pucate sebi u nogu.
Pa ne bi bio problem da se u većinskim hrvatksim ili srpskim općinama ne uklanjaju državne zastave pa se stavljaju šahovnice i trobojke, gdje se Bošnjaci k*rca ne pitaju jer su "manjina", pa se isti ti kasnije žale kad im u općini gdje ih je 1¸% i manje ne daju da biraju svog predstavnika u mjesnim zajednicama, a kamo li općinama.
Pa makar i da ima i 20% Bošnjaka, oni se ništa ne pitaju. Sve mi ovo liči na Kutiljerov plan sa "etničkim provincijama" gdje su narodi sebi pripajali provincije gdje ih je bilo i 0.05% više. To nikad neće da radi.
Volio bih da mi neko pojasni. Čime to Hrvati ugrožavaju Bosnu ako biraju svoje predstavnike. Dajte prijedlog. Koja stranka zastupa interese Hrvata a da to nije hdz. Eto dajte nam prijedlog. Imamo li mi alternativu kao što drugi imaju. Ovo sve što se dešava je katastrofa za sve.
Prije dva mjeseca Sejsic place kako samo jedan Rom je zaposlen u drzavnim institucijama na svim nivoima i to na odredjeno. Ne bori sw da Klun ostalih bude klub nacionalnih manjina. Grcevito se bori da Klub hrvata u Domu naroda ima bar 7-8 Bosnjaka. E onda je san muslimana ispunjen- pored izvrsne vlasti 100% ce imati i zakonodavnu. Ko ne razumije nek zauvijek zasuti.
Preko ovog političkog anonimisa ste i krenuli da pravite sve ove zavrzlame. On se kao brine za ravnopravnost naroda u BiH a u sustini ga interesuje takav sistem koji ce stvoriti hegemoniju nad Hrvatima a kasnije i Srbima. Ko njemu brani da se kandiduje za predsjednistvo kao Komsic koji je kao Hrvat muslimanskim glasovima dosao u predsjednistvo.
Dervo sekundarne sirovine čekaju, ponesi i megafon i lagano dok nije ugrijalo
Ma bravo Jure.. Hrvati pokazuju fašizam i svu bjedu svoje kulture po ko zna koji put ovaj mjesec..
Sejdo ce poslije ovoga u ministarsku fotelju...isto plenumasi poslije poslije onih protesta
Prihvaćam da budem 'ugnjetavan' dok sam živ na način kako su Hrvati 'ugnjetavani' u Bosni i Hercegovini!
Gdje je jevrej?
Sejdo do jutra, a Bakir, Fahro, Elmedin, do zavrsetka fotografisanja i govora. Pravi prikaz ko je zbog cega bio na protestima, neko zbog predizborne, neko zbog drzave.
znamo li mi ista rijesiti diplomatijom. sve se svodi na to da imamo jos sinova koji ce ratovati.
Dodje tako vakat pa nam Sejdic vise vrijedi nego udruzenje generala!
Bakir odlučio da prenoći ispred OHR-a
Drzi se Dervo .
Vjeće sigurnosti nije izabralo toga Šmita onda se sada pitamo ko je on i koga zastupa jer on nije glavni ćovjek OHR a.Šmit ne može koristiti bonska prava jer nije opunomoćen ovo je jedan blef i toga ćovjeka treba u potpunosti ignorirati ne nasjedati na trikove.
U OHR se ukakili.
Što ne pišete smradovi smrdljivi kako je pokušano da se onemogući obraćanje Šefika Džaferovića, kako su Kojović i Bećirović napustili skup. ..kako je ovo zapravo - fijasko!
U Bosni su vijekovima zivjeli starosjedioci Bosnjani/Bosnjaci - muslimanke, pravoslavne ili katolicke vjeroispovijesti. A laktasenko koji sebe naziva Srbinom, a veze sa Vlasima nema, to je vec manjak informacija i literature. Ovdje su bili i bice Bosnjani/ Bonjaci kao u kraljevini Bosni. Ovi klix komentatori ne znaju da je Vuk prepisao "srpski jezik" od Bosanskog, sta dalje pricati i gubiti vrijeme.