Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa SDA i HDZ nisu ni tražili rješenje za vaš problem, nego za svoj tj izbor H i B člana Predsjedništva.... I šta onda ima čudno u tome da se nije ništa ni rješilo u Briselu..
Nisu odustali nacionalisti od podjele BiH,a zna se ko radi za interes drzave da nije odustao od toga da svi skupa zivimo i gradimo zajednistvo.
Niko nije odustao i niko nece ni odustati. Samo da rjesenje koje Evropa bude donijela ne bude podjela BiH.
Svako normalan će tražiti rješenje samo što ona prava rješenja ne odgovaraju onim koji ovu državu žele podijeliti i na njenom tlu stvoriti nacionalne torove kako bih lakše manipulisali narodom.
ovo nije samo problem BiH nego i medjunarodne zajednice koja je ucestovala u stvaranju ovog ustava, tako da je dobro da EU ima aktivnu ulogu jer ono sto SDA i HDZ pokusavaju nije rjesavanje presude vec njihovih stranackih interesa i stvaranje uslova za treci entitet
Naravno da je to problem svih... Onog trenutka kad se nacionalisti prestanu mjesati, sve se ce srediti...
EU nam je napravila Ustav i sve ovo sto danas imamo, neka i ovo riješe sami bez da pitaju naše političare. Očito je da su interesi pojedinaca preveliki da bi se ovaj problem riješio.. SDA i HDZ rješavaju problem hrvatskog i bošnjačkog člana, SNSD boli briga jer njih ovo i ne interesuje previše, tj njima je u interesu da bude što veci haos u federaciji.
Joj Dervo da si Hrvat sad bi profitiro pravo...
Dobro je u svakom slucaju da se nije odustali..ali isto tako treba usta zacepiti svima onima koji iza ove presude kriju podjelu BIH.A zna se ko su oni...
Takodjer, neki nacionalisti nisu odustali ni od planova da podijele BIH na nacionalne torove kako bi osigurali sebi fotelje. Rade za svoj interes a ne za interes drzave..
Naravno da je to dobro, ali bojim se da SDA i HDZ nece da se pomjere sa svojih pozicija koje ce znaciti vecu podjelu federacije nego dosadasnju i koje ce dati ekskluzivitet "pravim" tj. njihovim Bosnjacima i Hrvatima da budu clanovi predsjednistva...