BiH
1

FOTO / Sefer Halilović: Borit ćemo se za Republiku Bosnu i Hercegovinu

Klix.ba
U prepunoj velikoj sali hotela Lukavac u Lukavcu u ponedjeljak navečer održan je centralni predizborni skup Bosanskohercegovačke patriotske stranke Sefer Halilović (BPS SH).

"Skupu su prisustvovali penzionisani general i prvi komandant Armije Republike Bosne i Hercegovine, predsjednik BPS-a Sefer Halilović, predsjednik regije sjeveroistočne Bosne BPS SH, doc. dr. Senaid Hadžić, predstavnici BPS-a iz općina Doboj istok, Kalesija, Tuzla, Gračanica, Tešanj, Srebrenik i Kladanj, kao i mnogobrojni građani, istinski patrioti Bosne i Hercegovine", navode u saopćenju za javnost ove stranke.

Na listi za Općinsko vijeće Lukavac BPS SH ima 31 kandidata koji su predstavljeni, a prisutnima su se obratili predsjednik BPS-a Sefer Halilović, predsjednica općinske organizacije BPS SH Zarfa Huskić, predsjednik regije sjeveroistočne Bosne BPS-a Senaid Hadžić, kandidat za načelnika općine Doboj istok Ibrahim Jahić Čiko, kao i predsjednik Asocijacije foruma mladih BPS SH Lukavac Armin Agić.
Predsjednik BPS-a Sefer Halilović je govorio i državi Bosni i Hercegovini, njenom (ne)uređenju i političkoj situaciji, koja je dobila epitet "šarlatanstva".

"Bio sam u Hagu, oslobođen sam svih optužnica, nakon čega sam se vratio u politiku da pokušam od BiH napraviti pravu državu. Međutim, bilo mi je zabranjeno da se bavim politikom i sada mi je zabranjeno. Svjedoci ste da mene ni u jednom mediju nije bilo tri godine. Ali se ne plašim i nećemo odustati, borit ćemo se za Republiku Bosnu i Hercegovinu", rekao je Halilović, nakon čega je ispraćem gromoglasnim aplauzom.

Predsjednica općinske organizacije BPS SH Zarfa Huskić prisutnima je govorila o problemima u Lukavcu koji svakim danom dolaze do sve većeg izražaja, a čiji uzročnici uzimaju sve više maha. Zato je potrebno što prije stati u kraj ljudima koji su do sada bili na vlasti i početi stvarati državu koja će biti pravedna i poštena, kazala je Huskić.

Predsjednik regionalnog odbora Senaid Hadžić nije se libio u svom obraćanju kritikovati građane koji su "najveći krivci za aktuelnu situaciju u BiH".

"Vi ste svojim glasovima poklonjenim pogrešnim ljudima, izabrali da nam bude ovako. Sada imate posljednju priliku da nešto promijenite. Glasajte za ljude koji će stvoriti državu onakvu kako je bila zamišljena prije 20 godina", rekao je Hadžić, saopćeno je iz BPS-a.