Komentari (92)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bas tako, velike reforme. Ja koliko znam, gdje MMF pravi reforme tu trava vise ne raste. Ovo me podsjeca na one izjave Fahrudina Radoncica o tome kako SDA sistematski unistava drzavu 20 godina, pa onda on ode sa njima i postane im desna ruka.
"Ja koliko znam, gdje MMF pravi reforme tu trava vise ne raste" Daj par primjera...
@Ajatolah_ Argentina, Indonezija, Juzna Koreja, Tajland, a nazalost vjerovatno uskoro i BiH.
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
zivio kapitalizam, zivio neoliberalizam, zivio fasizam, zivilo ropstvo. sad ce nam neoliberalni kapitalisti cijelu bih i ovo malo jada sto je ostalo pokupovati/pokrasti potpomognuti nasim korupcionim nacionalistima/fasistima, koji samo misle na svoje najblize a narod/drustvo da oprostite ko j... . nazalost nam se crno pise, imat cemo jos vise milijardera a sve vise i vise siromastva. nak vam je na dusu nacinalisticko/fasisticki smetljari...
Dokumentarac ''Capitalism: A Love Story'' najbolje i najtuznije opisuje kakve zivote zivimo na ovoj planeti. http://www.imdb.com/title/tt1232207/
@071SA neznam na koga mislis??? samo mogu odgovoriti da nam je sve drzavno bilo bi nam svima bolje i parola bi bila ne bogastvo pojedincu nego bogastvo svima nama odnosno cijelom drustvu...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Odoše Elektroprivrede, Telekomi, koncesije, pivare, proizvodnja cigareta, naftnih proizvoda...itd.
grejs period vraćanja kredita 5 godina
Prava reforma je da ukinete kantona i samim time sa državnih jasli skinete 100 ministara, 100 zamjenika ministara, 100 sekretarica i ostalu pratiću svitu. I nema više oko 400 zastupnika u skupštinama kantona koji ne rade ništa a mjesecno preko 2000 plate. I da toga nema ne bi nam trebao ni MMF niti zajmovi penzije bi bile na vrijeme a ne isplaćuju se cijeli mjesec, u školama nema osnovnog pribora za rad kreda, flomastera, u bolnicama nema zavoja, rukavica, reagenasa...
Mile svoje prodao,zayebo ove brkate MMF (međunarodni monetarni fašisti)...Čak šta više i lovu sakrijo...
Od ove love generalno narod nema nikakve koristi.. Politicari potpisuju kredite da bi njima bile plate na vrijeme, sluzbena auta kupljena i natankana na parkingu i naravno i za bijeli hljeb. Dabogda im ga doktori iz njih vadili pincetom .. Dizi se narode stoko zaduzise ti i nerodjeno dijete.
@far100 Kada vidim tvoj nacin komunikacije shvatim da te majmun napravio.. Jos jedan na drzavnoj sisi koji pokusava da proda damu za bubrege. Ja imam privatni obrt i od izvajanja iz javnog sektora nemam apsolutno nemam nikakve koristi ni ja ni meni bliznji, a javni sektor ima i te kakve koristi od mene jer uredno placam porez na moj obrt. Vi na drzavnoj sisi bi volili da vas merak a agonija ostalog naroda bude vjecna ali nece jarane doce vrijeme za placanje cehova narodu. Sto prije to bolje
Ovo je tek pocetak,najgore tek slijedi,samo gledajte...
bitno je da je Nadalov poen kroz noge na naslovnoj, došlo vrijeme izgleda da u BiH nema niko ni muda ni znanja da ukaže na ovaj sramotni kredit, ekonomisti nam prodaju dino-kafu u Bingu a državu vode bivši piljari.
Jesi li ti to iznenađen? Pa ovaj lopovski narod uništava sve čega se dohvati. Ovaj kredit ti je neminovan osim ako nećeš opet u rovove da ratuješ. Jer ako ne bude kredita, nema peMzija, plata, subvencija, poticaja, zapošljavanja mladih, autoputa, plina, nafte, hrane itd. Sve je ovo već propalo, samo se svi prave ludi i gledaju gdje se šta može hapit. Samo budala i neprijatelj svog roda može svoje dijete ostavit trenutnim taykunima da im robuje.
@innahawaad nećemo u rovove dizaćemo kredite pa ćemo ratovati za 30 godina tako su nas komunisti zavalili pa će i ovi.Mi smo jedan nepismen,nekulturan narod,narod koji se nije još naučio lijepom ponašanju,koji čisti svoju baštu tako što baca smeće na put ili komšiji pred vrata,koji sve tjera na zajebanciju koja najčešće završi tučom,jednom riječju mi smo varvari prema sami sebi i svojoj djeci. Dobra ti je ta zadnja rečenica ali više je tužna.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Hocemo li prodati Neum, Kravice, kanjon Rakitnice i slapove na Uni? Rudnike, EP, Telekome, kamenolome, izvore vode? Znaci, propadamo kao Grcka, nema nam dalje.
"Kao Grčka" ??? E sine moj, pa ti izgleda nisi svijeta vidjeo. Mi smo svjetlosnim godinama ispod Grčke. Kad kod njih bude kao kod nas, naši grobovi će već biti prekopani.
Zaboravio si Energoinvest
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Eh bas si ilahi levat. Ne znas ti da bi ta nasha fukara i guzice dala samo da pare dobije. kakvi oni i reforme.....
hocemo ga fasovati !
Hocemo li prodati Neum, Kravice, kanjon Rakitnice i slapove na Uni? Rudnike, EP, Telekome, kamenolome, izvore vode? Znaci, propadamo kao Grcka, nema nam dalje.
jadna nam majka
ode znaci i Telekom na pazar
@kraftwerk isto i ja nekako kontam...
Ukratko, privatizacija BiH, a onaj ko ce je privatizirat zove se.................................. a? a? a?! MMF!!!
Pogrešno, privatizirat će ovi naši lokalni kriminalci koji su godinama vrijedno skupljali pokradeno. Sad će da legalizuju biZnise kupujući ovo malo još što je ostalo. A onda će otkazi, i plate 400 KM. Baš slatko! Zar ne ?