Posjete
0

Šef EUPM-a u Tužilaštvu BiH

FENA
Šef Policijske misije Evropske unije (EUPM) komesar Stefan Feller danas je s glavnim tužiocem Tužilaštva BiH Miloradom Barašinom u Sarajevu razgovarao o naporima Tužilaštva BiH u borbi protiv organizovanog kriminala i poboljšanju saradnje policijskih agencija i tužilaštava u BiH.

Komesar Feller podržao je napore na uspostavi bolje saradnje između agencija za sprovođenje zakona u BiH, kao i formiranju zajedničkih istražnih timova u BiH s ciljem istraživanja najtežih oblika organizovanog kriminala.

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano i o modalitetima za poboljšanje mehanizama saradnje između tužilaca i policije.

Komesar Feller dao je podršku procesu informisanja javnosti u BiH putem medijskih kampanja o rezultatima rada policije i tužilaštava u BiH.

Tužilac Barašin zahvalio se šefu misije EUPM-a u BiH za podršku radu Tužilaštva BiH i za pomoć u procesu specijalističke stručne edukacije policijskih i pravosudnih dužnosnika, kao i za koordinaciju EUPM-a u složenim istragama krivičnih djela organizovanog kriminala, saopćeno je iz državnog tužilaštva.