BiH
0

SDP: Slučaj Alkalaj, Šepić i Crnadak pokazuje u kakvom se stanju nalaze Vijeće ministara i CIKBiH

FENA
Socijaldemokratska partija BiH smatra da situacija nastala u vezi sukoba interesa ministra vanjskih poslova BiH Svena Alkalaja, te zamjenika ministara civilnih poslova i odbrane Senada Šepića i Igora Crnadaka, pokazuje u kakvom se stanju nalaze i Vijeće ministara i Centralna izborna komisija BiH(CIKBiH).
  • Odluka CIK-a o zabrani kandidiranja u naredne četiri godine Alkalaju, Šepiću i Crnadaku zbog kršenja Zakona o sukobu interesa, te nakon toga odluka predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića da pokrene proceduru za njihovo razrješenje samo pokazuje u kakvom se stanju nalaze Vijeće ministara i CIKBiH, izjavio je Feni glasnogovornik SDP-a Damir Mašić.

  • Sve što je ovo vijeće ministara, otkako je formirano, uspjelo uraditi je generiranje kriza po različitim osnovama, kazao je Mašić.

On smatra da se ovim još jednom potvrđuje stav SDP-a da vlast fomirana na principu raspodjele fotelja i plijena ne može napraviti nikakve rezultate.

Mašić kaže da će poslanički klub SDPBiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH zauzeti stav o Špirićevom zahtjevu pred sjednicu na kojoj se bude raspravljalo o tome.