BiH
93

SDP-ov novogodišnji prijem: Mi smo drugi najbolji tim u BiH, odmah poslije Sušićevog

FENA
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) Zlatko Lagumdžija, večeras je u sjedištu stranke u Sarajevu organizirao tradicionalni novogodišnji prijem koji je okupio predstavnike diplomatskog kora, međunarodne zajednice, političkih stranaka u BiH i medija.

U pozdravnom obraćanju Lagumdžija je zahvalio prisutnima na dolasku i uime rukovodstva SDP BiH uputio čestitku njihovim porodicama, zaželio im lično zadovoljstvo, zdravlje i sreću.

"Želim vam svima i čitavoj zemlji da bez obzira na sve što se dešava oko nas, da probate iduću godinu gledati sa bolje strane, gledati je sa optimizmom. Znamo jako dobro kakvo je stanje u zemlji, ima puno toga zbog čega sa strahom idemo u vrijeme ispred nas, ali ja vas pozivam, vas pojedinačno, vaše najbliže, sve nas zajedno, da preokrenemo stvar. Ima razloga da vjerujemo da ova zemlja ima dovoljno ljudi koji je mogu napraviti boljom. Ima u nama snage da se zaista uhvatimo u koštac sa onim što su problemi ove zemlje", rekao je Lagumdžija.

Govoreći o posljednjim dešavanjima u Parlamentu FBiH gdje se raspravljalo o donošenju zakona o nelegalno stečenoj imovini i zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, Lagumdžija je kazao da SDPBiH neće odustati bez obzira što je donošenje tih zakona privremeno zaustavljeno.

Zvaničnicima međunarodne zajednice i domaćoj javnosti uputio je poruku da SDP BiH neće stati.

"Spremni smo da u narednom periodu sa svakim iz domaće i međunarodne javnosti sjednemo bilo kada, bilo gdje i pod bilo kojim uslovima da razgovaramo o tome šta oni zaista misle da tu konkretno ne valja. Spremni smo o tome voditi dijalog. Nećemo odustati i nećemo se umoriti od toga", istakao je Lagumdžija.

Onima, dodao je, koji najavljuju da odustaju od iznalaženja rješenja u implementaciji presude "Sejdić i Finci" SDPBiH poručuje da neće odustati za traganjem formule za primjenu presude "Sejdić i Finci", koja treba da vrati dostojanstvo principu ljudskih prava u ovoj zemlji.

"Ljudima treba dati nadu, a ne stalno ih prepadati. Ljudima je teško i treba im reći da može bolje i da ćemo dati sve od sebe da bude bolje", kazao je.

Lagumdžija je izrazio vjeru u bolje sutra i pozvao sve prisutne, građane, prijatelje, simpatizere da se bore, "da svako od nas pojedinačno doprinese, pokuša da povede ljude zato što vjeruje da je najveći motiv svima nama da svima bude bolje".

"Ima razloga da budemo veći optimisti i vjerujte mi mnogo je ljepše gledati sa osmijehom na budućnost. Dio ste prave ekipe da nam može biti svima zajedno bolje. SDP BiH je tim, vaš tim, za vašu budućnost i tim BiH. Mi za početak hoćemo da dokažemo da smo drugi najbolji tim u BiH 'poslije Sušićevih fudbalera'", rekao je predsjednik SDPBiH Zlatko Lagumdžija na večerašnjem tradicionalnom novogodišnjem prijemu.