Lejla Somun-Krupalija
0

"SDP me smijenio zbog kupovine TV 99"

FENA
Tajno glasanje na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva
Tajno glasanje na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva
"Inicijative za moju i smjenu zamjenika gradonačelnika Sarajeva Slobodana Neškovića su u potpunosti pravno neutemeljene i zasnivaju se na neistinama", kazala je danas u Sarajevu vijećnica Naše stranke i bivša zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva Lejla Somun-Krupalija.

Ona je na konferenciji za medije Naše stranke, organiziranoj povodom njene jučerašnje smjene s pozicije zamjenice predsjedavajućeg te Neškovićevog davanja neopozive ostavke na funkciju zamjenika gradonačelnika Sarajeva, najavila da će ostati u Gradskom vijeću Sarajeva kao vijećnica zajedno s kolegicom Sanjom Lazar.

Jedini uzrok u njihovim smjenama na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva ona vidi u odbijanju učešća Naše stranke u kupovini TV 99, iako su u konačnici predstavnici Socijaldemokratske partije (SDP) to uspjeli realizirati.

"Smatramo da smo jako dobro radili svoj posao i nismo ničim povrijedili Statut ili druge dokumente Vijeća. Kao vijećnici u Gradskom vijeću i dalje ćemo ukazivati na nepravilnosti u radu, ali i nastaviti rad na implementaciji naše gradske platforme koja je za dobrobit i građana i Grada Sarajeva", istaknula je Somun-Krupalija.

Žaljenje razvojem događaja iskazao je i Nešković, ocijenivši da će najveću štetu pretrpjeti građani zbog zaustavljanja realizacije mnogih dobrih projekata koji su u interesu cijeloga grada.

Rezimirajući projekte na kojima je radio, posebno je izdvojio one u vezi s ekonomskim razvojem i obrazovanjem. Tu se podrazmijevaju projekti infrastrukture i eksternog finansiranja, malih i srednjih poduzetnika, obrazovanja odraslih kroz procese prekvalifikacija i dokvalifikacija, te razvoja poljoprivrede u Kantonu Sarajevo.

Komentirajući novonastale odnose sa SDP-om u Gradskom vijeću, predsjedavajući Kantonalnog odbora Naše stranke Ćamil Osmanagić je naglasio da se oni više neće zvati partnerskim te da ubuduće neće dijeliti istu odgovornost. Mišljenja je da se iza smjena članova Naše stranke kriju lični interesi pojedinaca.

Ipak, najavio je da će Naša stranka i dalje podržavati sve projekte koji su za dobrobit građana Sarajeva, ali i kritikovati one nekvalitetne.