BiH
43

SDP BiH: Živinice ćemo učiniti općinom za sve nas

Klix.ba
Općinska organizacija SDP BiH Živinice je skupom, u mjesnoj zajednici Donja Lukavica, započela sa predizbornom kampanjom. Pred više stotina okupljenih simpatizera i članova partije, predstavljeni su kandidati za Općinsko vijeće Općine Živinice.

Na skupu se prva prisutnima obratila predsjednica Općinske organizacije SDP Živinice Amila Hodžić, koja je istaknula da su uspješno obavljene sve pripreme za predstojeće lokalne izbore.

“Bitno je naglasiti da smo očistili svoje redove od onih kojima su lični interesi prevladali zajedničke i takvima više nema mjesta u našoj partiji. Ne želimo više gledati u prošlost, želimo se okrenuti budućnosti i stvaranju boljih životnih uslova za sve nas. To možemo postići sa našom listom kandidata za Općinsko vijeće i sa našim kandidatom za načelnika”, dodala je Hodžić.

Kandidat za načelnika Općine Živinice ispred SDP BiH dr.Samir Kamenjaković je istaknuo da će formirati posebno savjetodavno općinsko tijelo, koje će savjetima pomagati mladima, poslodavacima, ženama i dijaspori.

“Krajnje je vrijeme da se omogući organizacija preduslova koji će garantovati brži put ka registraciji malih i srednjih preduzeća. Time bi pokrenuli oživljavanje poduzetništva, te stvaranje ambijenta u kojem će mladi naći svoje radno mjesto, umjesto da razmišljaju o tome kako otići u razvijene zemlje”, istaknuo je Kamenjaković.

Prisutnima na skupu u Donjoj Lukavici su se obratili i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP Tuzla Enver Bijedić i predsjednik Glavnog odbora SDP BiH Saša Magazinović.

“Vladajuća trojka skreće pažnju sa bitnih problema, sa debatama o 9.januaru i referendumu za Dan RS. Plaše nas novim ratom, samo kako bi skrenuli pažnju sa gorućih životnih problema. Njima je najlakše plašiti nas ovim sporednim problemima, koji nikome neće donijeti boljitak. Nemojte nasjedati na takve priče, nego se okrenimo tome da poboljšamo kvalitet života na lokalnom nivou. Drago mi je da kampanja u Živinicama kreće iz Donje Lukavice, odakle je i 2000. godine krenula pobjednička kampanja SDP-a u Živinicama. I sada imamo jako kvalitetne kandidate i odličnog kandidata za načenika Samira Kamenjakovića, te ne sumnjam u uspjeh u Živinicama”, rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH.