Uoči izborne šutnje
65

SDA održala završni skup u Hrasnici: Stotine ljudi i ovacije za Fikreta Prevljaka

Dž. L.
Završni skup SDA na Ilidži (Foto: D. S./Klix.ba)
Završni skup SDA na Ilidži (Foto: D. S./Klix.ba)
Stranka Demokratske Akcije (SDA) večeras je održala završni predizborni skup u HRasnici uoči Lokalnih izbora u BiH, a koji je okupio stotine članova stranke i građana, uprkos pandemiji i epidemiološkim mjerama.
Nakon intoniranja himne SDA, funkcioneri ove stranke i načelnički kandidati obratili su se građanima uoči predizborne šutnje, koja nastupa sutra. Najopsežniju najavu i najveći aplauz zasigurno je večeras odnio Fikret Prevljak, kandidat za načelnika Općine Ilidža.

"Neki govore da će nas pospremiti iz temelja, a on im poručuje: 'Ne damo naše temelje. Previše je krvi proljeveno za njih'. Svoju odanost ovom narodu pokazao je kada je bilo najteže. NIkada nije iznevjerio Ilidžance. On je kandidat za načelnika Općine Ilidža", riječi su kojima je Prevljak najavljen.

Prisutnima se obratio i Senaid Memić, odlazeći načelnik SDA koji je vodio Općinu Ilidža u dva mandata. Kako je rečeno na skupu, to je "čovjek koji je hrabro i dostojanstveno iznio veliki teret napada njegovih neprijatelja na Općinu Ilidža i SDA".

"Ne zbog naše pameti, već zato što nas Bog čuva i od tuđe i od vlastite budalaštine, do sada nam niko ništa nije mogao, niti će moći", kazao je večeras Memić.

Večerašnji skup SDA na Ilidži nije prošao bez pjesme "Da te nije Alija" koju su pjevale stotine građana i članova stranke. U prvom redu među njima je bila i supruga lidera SDA Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, kao i direktorica Instituta za naučnoistraživački razvoj KCUS-a Enra Suljić.

Podsjetimo da je prema mjerama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva dozvoljeno okupljanje tek 30 osoba na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Međutim, niko nije sankcionisan zbog večerašnjeg masovnog okupljanja i nepoštivanja epidemioloških mjera na Ilidži.

Kada je riječ o Kantonu Sarajevo, pored načelničkog kandidata u Općini Ilidža, SDA ima i kandidate u drugim općinama. Kandidat za Općinu Ilijaš je Akif Fazlić, za Općinu Hadžići Hamdo Ejubović, Općinu Novi Grad Semir Efendić, Općinu Vogošća Edin Smajić, Općinu Centar Nedžad Ajnadžić, Općinu Trnovo Ibro Berilo, Općinu Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, te Općinu Stari Grad Jusuf Pušina.