BiH
40

SDA imenovala premijera i ministre u Vladi ZDK

Piše: E. M.
Jasmin Duvnjak (Foto: Klix.ba)
Jasmin Duvnjak (Foto: Klix.ba)
U sjedištu Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije u Zenici danas su zvanično predstavljeni mandatar i ministri koji će u ime SDA djelovati u Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

Glasnogovornik KO SDA Zenica Jasmin Duvnjak je na današnjoj konferenciji za novinare istakao da su svi mandatari izabrani od općinskih odbora jednoglasno potvrđeni na sinoćnjem sastanku.

Tako će premijer Vlade ZDK, kako je bilo i od ranije poznato, biti Miralem Galijašević iz Zenice, dok su ministarske funkcije preuzeli ministri iz cijelog Zeničko-dobojskog kantona.

Budući ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu bit će Himzo Smajić iz Tešnja, a ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport bit će Mensur Sinanović iz Zavidovića. Za ministra za boračka pitanja izabran je Fahrudin Čolaković iz Olova, ministar pravosuđa u Vladi ZDK bit će Mirnes Bašić iz Kaknja, dok će Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice voditi Nurđehan Šahinović iz Žepča.

Duvnjak je još dodao da su prijedlozi za pozicije u ime SDA službeno predati Skupštini ZDK na razmatranje, koja bi trebala na sutrašnjoj ili narednoj sjednici potvrditi prijedloge ove stranke za ministre i mandatara u Vladi ZDK.

Prema saznanjima portala Klix.ba ministri iz HDZ-a u Vladi ZDK bi trebali biti Andrej Kajić iz Žepča i Zvonko Anđelić iz Usore, dok Demokratska fronta - Željko Komšić još uvijek nije imenovala svoja tri ministra.