Pobjeda u većini općina
302

Tihić: Građani su kaznili SDP, SDA je ponovo najjača stranka u BiH

Anadolija/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Stranka demokratske akcije (SDA) vodi u većini općina u Federaciji Bosne i Hercegovine, izjavio je večeras u Sarajevu potpredsjednik SDA Sanjin Halimović.

Kako tvrde u SDA, njihovi kandidati za načelnike vode u Bihaću, Kaknju, Olovu, Zenici, Varešu, Visokom, Jajcu, Vogošći i Novom Gradu.

"SDA vodi u većini općina u Federaciji BiH, pa i tamo gdje nismo imali načelnike, u Varešu, Kaknju i Novom Gradu. Očekujemo dobar rezultat i u Bratuncu. Kandidat Ćamil Duraković vodi u utrci za načelnika Srebrenice. Sve ovo je razlog za slavlje", rekao je potpredsjednik SDA Sanjin Halimović.

Dodao je kako se može očekivati poraz SDA u nekim općinama, ali uglavnom tamo gdje su kandidati otišli iz SDA ili neke druge stranke.

"U odnosu na prošle izbore SDA nema nekih većih promjena, ali očekujemo da ćemo i dalje imati najveći broj kandidata", rekao je Halimović.

SDA je večeras održala konferenciju za medije na kojoj je njen predsjednik Sulejman Tihić kazao kako je ovo ponovo najjača stranka u BiH.

"Osvojili smo najviše načelničkih pozicija, osvojii smo najviše glasova u BiH i najviše vijećničkih mjesta. Ako se sjećate, 2010. sam na izborima rekao 'nekada moramo biti i drugi da bismo ponovo bili prvi'. Danas jesmo ponovo prvi. Ovo nam je velika čast, ali također i obaveza da još više i bolje radimo za dobrobit naroda i građana. Građani su kaznili neodgovornost i bahatost izbornog pobjednika iz 2010. godine, a to je SDP, koji ne samo da nije izvršio brojna obećanja, on je i najviše odgovoran za krizu u BiH", rekao je Tihić.

Tihić je dodao i to da su od 38 načelničkih pozicija koje je osvojila SDA, dvije u RS-u, a ostatak u Federaciji BiH.

U ovoj stranci posebno izražavaju zadovoljstvo što su osvojili načelnička mjesta u općinama poput Bihaća i Novog Grada u sarajevu, koje su ranije pripadale SDP-u.