Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
MaliMilojica! ne bih ulazila u detalje na sta se tacno odnosi prefiks \"mali\"...ali prije bih rekla da je dodik na samrti a ne drzava, samoprozvana RS izmjenom dejtona moze samo nestati nikako izvrsiti disoluciju jer nije ni nastala integracijom....koliko medjunarodna zajednica ima zivaca toliko ce on i da nabraja i zavodi narod...a institucije BiH se ne smiju ukinuti i podrska SDP-u kao i uvijek...
Eto vam Sud BiH http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktuelno/odbacen-tihicev-zahtjev-za-ocjenu-ustavnosti-rezolucije-nsrs-o-kosovu :)
nisi ti banjalucanin...ti si dodikova izdrkotina hehe
Sud BiH je nepotreban jer ništa ne radi i samo troši pare. Imamo entitetske Sudove i to je sasvim dovoljno.
@Gazija ti si genocidno retardiran a svi koji na bilo kakav nacin devalviraju drzavni sud - atakuju na vladavinu građanskog prava i na građanki model drzave - u kojoj svi građani pred zakonom trebaju biti jednaki - a ne samo 3 konstitutivna naroda - i sve koji se ocigledno nadaju nekom drugom obliku vladavine zakona neprimjerenih i neprimjenjihivih zapadno demokratskim standardima - ne trebaju - nego moraju biti potpuno izopceni iz građanskog drustva, bez obzira o kome da se radi - o cistacu ulica ili o predsjedniku drzave. BH pravosudni organi ili potpuno amnestiraju bandite ili ih preblagim kaznama podsticu na nova kriminalna djela, sto rezultira kriminalom u svim porama drustva - sa krajnjim ciljem da se javnost uvjeri kako su građanski zakoni nemocni pred onim drugim - koji su do dna urusili sve temeljne vrijednosti civiliziranog građanski uređenog drustva - od pljacke drzavne imovine i kupovine iste te imovine od istih pljackasa, do tolerancije ulicnih razbojnistava...
Ukinuti sve sudove i neka vlada zakon ulice svi neka setaju sa oruzjem i neka bude divljiastvo pa ko prezivi neka pravi sudove.Kriminalce i zlocinece treba odstrijeljivati kao divljac gdje got ih nadjes. Starnke se bor za sebe a ne za pravdu i pravo covjeka.Ovo je svakako luda zemlja sa ludim,genocidnim i nesposobnim ljudima.Boze lijepe zemlje za neljudkom sortom.cime je ova zemlja kaznjena da se pogani zvijeria i nesposobnim korumpiranim politickim olarhijama. Narode bunt i revolucija davno vec sazrila.Nece dugo za naredan 2-3 mijeseca maksimalno ce da bude belaj.
Dok SDA, SBiH sa Dodikom urusavaju Sud BiH - a SDP qrvinjski suti - SDUBiH (parafraziram) ZAHTIJEVA od Predsjedništva BiH i Vijeća ministara da SHODNO SVOJIM NADLEZNOSTIMA POKRENU PITANJA ODGOVORNOSTI IMENOVANIH DUZNOSNIKA u kontekstu MARKIRANIH POJAVA javašluka i rasipništva od nadležnog revizora, - a isto tako - da TUZILASTVA - konačno POKRENU POSTUPAK PROCESUIRANJA - shodno stepenu KRIVICNE ODGOVORNOSTI.
Da Zeljko Komsic (kao N.Pecanac, Ivo Komsic, Miro Lazovic i mnogi drugi vrijedni i CASNI ljudi) izađe iz SDP-a ta stranka ili bi se potpuno raspala ili bi se morala prikljuciti SDA kao onomad SBiH - koju su napustili najkvalitetniji ljudi tipa Mirjane Deak.
30.01.2009. SDUBiH \'Javašluk i neodgovornost u državnim institucijama\' (...) Ističe se da nevjerovatno zvuči da od mogućih 56 bh. institucija (ministarstva, agencije, službe) - 45 nije dobilo prolaznu ocjenu, - neke uzastopno i više puta, a da pri tome niko od nadležnih nije odgovarao niti je smijenjen ili procesuiran. SDUBiH zahtijeva od Predsjedništva BiH i Vijeća ministara da shodno svojim nadležnostima pokrenu pitanje odgovornosti imenovanih dužnosnika u kontekstu markiranih pojava, javašluka i rasipništva od nadležnog revizora, - a isto tako - da tužilaštva - konačno pokrenu postupak procesuiranja - shodno stepenu krivične odgovornosti. SDUBiH smatra da nije moralno od državnih dužnosnika upućivati poruke građanima o stezanju ionako stegnutog kaiša, dok u institucijama vlasti rastu plate i privilegije do 100 posto, cvjeta javašluk i rasipanje teško stećenog novca poreskih obveznika.\'\'
BiH je na samrti ! Ovo je njena zadnja godina .
@mehmed: ti si puko ko sljiva...kakve oni interese u pravosudu imaju u BiH, majketi ?
drago mi je sto ne zivim u toj zemlji...
IBEZ SUDA JE BILO PRAVDE I BIT ČE,MOŽE DA BUDE TEŠKO BREME U TOLERANCIJI DISKRIMINACIJE.
Normalno da će ga rušiti i srušiti kad je taj sud materijalizacija tajnih planova i ciljeva stranih obavještajnih službi koje su ga i napravile. Pogledajte malo, Sud BiH napravili su stranci, zbog čega? Eto njima je aman stalo da kod nas nema kriminala i korupcije, da im je toliko stalo odavno ga ne bi bilo ni za lijeka a napravili su ga jer njima treba da proturaju svoje interese.
Meni sve lici da mi trebamo sto prije otvorit oci i priznati da je sve uzalud... Niko vise nije u stanju da zakrpi ovoliko nepovjerenje u BiH. Sto se prije probudimo prije cemo pomaci sa mrtve tacke. PA neka bude i federalna BiH samo da ne bude nista kao sto je sada. Nismo mi Bosnjaci jedini koji odlucuju o tome kako ce se zivot odvijati na ovom prostoru a to uspaljenje glave nikako da shvate. DOGOVOR bilo kakav je bolji od ovoga sada.