BiH
6

SDA i SBB predstavili kandidate za načelnike u tri općine BPK Goražde

Piše: E. A.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Kantonalni odbori SDA i SBB Goražde na zajedničkoj konferenciji za novinare predstavili su kandidate za načelnike općina Goražde, Foča u FBiH i Pale u FBiH.

Ova koalicija odlučila je da za načelnika Općine Goražde kandiduje Muradifa Kanlića, diplomiranog pravnika i aktuelnog poslanika u Kantonalnoj skupštini dok su kandidati za načelnika općine Foča i Pale u FBIH, aktuelni načelnici Zijad Kunovac i Asim Zec.

Oni su danas kratko govorili i o programima rada koje će predstaviti u predizbornoj kampanji.

"Neosporna je činjenica da je uprkos brojnim nedaćama podmetanjima i pokušajima razbijanja koalicija SDA-SBB prerasla u pravi politički Savez i postala koalicija reformskih programa koja je uspjela osigurati stabilnost i jedinstvo bošnjačkog korpusa", istaknuto je na konferenciji za novinare.

Učesnici konferencije podsjetili su da je BPK Goražde najmanji kanton u FBiH, da nije finansijski samoodrživ i da zavisi od viših nivoa vlasti.

"Sigurni smo da će građani BPK Goražde prepoznati, ali i donijeti pravu odluku o njihovim budućim načelnicima koji nam trebaju u naredne četiri godine kreirati pozitivniji ambijent za privredni razvoj, evropsku budućnost i koji nam trebaju osigurati jedinstvo i stabilnost, a što je moguće jedino snažnom podrškom kantonalnih, federalnih i državnih vlasti na čijim kormilima je Koalicija SDA-SBB", rečeno je danas.