BiH
19

SBB ulazi u Vijeće ministara, ali Radončić neće biti ministar

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Savez za bolju budućnost ući će u Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, koje će biti popunjeno u januaru, najavio je danas predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović na novogodišnjoj konferenciji te stranke u Sarajevu.

Izetbegović je kazao da se jučer sastao sa liderom SBB-a Fahrudinom Radončićem na radnom ručku na kojem su dogovorili ulazak političara te stranke u najviši izvršni organ vlasti naše zemlje.

Ipak, dodao je Izetbegović, Radončić neće biti jedan od ministara.

Izetbegović je, u svjetlo nedavnih izjava premijera Srbije Aleksandra Vučića povodom najave njegovog dolaska na obilježavanje 9. janura, kazao kako vjeruje da Vučić ima dobre namjere.

"Bit će u tim odnosima oscilacija. Mi ćemo nastaviti da vodimo ove zmelje u smjeru onoga što je interes građana dvije države. Jučer su me Vučić i Davutoglu tri ili četiri puta zvali kako bi ohrabrili dolazak Zvizdića na zajednički sastanak", kazao je Izetbegović.

Što se tiče mehanizma koordinacije, Izetbegović je kazao da on još uvijek nije u potpunosti dogovoren jer prijedlog koji imaju na stolu izgleda prekomplicirano i ne garantira efikasan mehanizam.