BiH
77

Savez za promjene prekida svaku saradnju s Miloradom Dodikom

FENA
Vukota Govedarica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vukota Govedarica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predstavnici Saveza za promjene odlučili su danas da prekinu svu vrstu saradnje s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom nakon njegovih "prijetnji" da Vlada RS-a neće pomagati općine u kojima nije pobijedio SNSD, te da članovi Vlade neće imati bilo kakvu komunikaciju s rukovodstvima tih lokalnih zajednica i da će SNSD napraviti tzv. crnu knjigu u koju će biti upisani svi oni koji su bilo kada na bilo koji način SNSD-u "napravili štetu".

Lider SDS-a Vukota Govedarica je nakon sjednice Saveza rekao da se Dodik ponaša kao "klasični diktator" te da s njim neće biti nikakve komunikacije i saradnje.

"Prekidamo i saradnju s SNSD-om. S njima ubuduće saradnje nema", rekao je Govedarica.

Najavio je i da će se razmotriti sve pravne radnje u vezi s ovom zabrinjavajućom situacijom i rušenjem ustava RS-a od predsjednika RS-a.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Tvrdi i da Savez za promjene neće dozvoliti Dodikovu "fašističke metode nad svim građanima koji ne razmišljaju kao on", te najavio da će održati sastanak sa svim načelnicima Saveza za promjene i odlučit će kako će se odrediti i prema Vladi RS-a.

"Ovo je užas koji mora prestati. Ovo Dodikovo rušenjenje ustavnog poretka u RS-u neće lako proći", ustvrdio je Govedarica i naveo da su protiv podjela građana i da će Dodik imati priliku da "vidi kako će se s njim obračunati".

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka Igor Radojičić ustvrdio je danas da ni na jednoj od sjednica Glavnog odbora SNSD-a nije bilo riječi o uskraćivanju podrške Vlade RS-a lokalnim zajednicama u kojima nije na vlasti ova stranka.